Medimagazin logo

Yeryüzü Doktorları Gazze Ofisi açıldı

Yeryüzü Doktorları Gazze Ofisi hizmete açıldı.
Yeryüzü Doktorları Gazze Ofisi açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaygın olarak görülen hastalıklara karşı salgınların önlenmesi alanında çalışmalarda bulunan ve 40 ülkede faaliyet gösteren Yeryüzü Doktorları'nın Gazze Ofisi, Filistin Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla açıldı.

Açılışta, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, "Hava, kara ve denizden abluka altında olan Gazze'de açılışını yaptığımız ofisin, tıpla alakalı her konuda büyük fayda sağlayacağı kanaatindeyiz" dedi.

Ofisin, Türkiye ve yurt dışındaki hayır sahiplerinin katkılarıyla açıldığını ifade eden Alimoğlu, buraya doktor göndereceklerini, hastane ve tıp fakültelerine destek vereceklerini, altyapı, teknolojik ve tıbbi cihazlar konusunda da yardımcı olacaklarını kaydetti.

Alimoğlu, önceki yıllarda bazı zor ve önemli ameliyatları gerçekleştirmeleri için Gazze'ye doktor gönderdiklerini ve bazı hastanelere tıbbi cihaz ile altyapı konusunda destek verdiklerini hatırlattı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Ebu Riş de "Türkiye'nin Gazze'ye büyük destekleri oldu. Son İsrail saldırıları sırasında onlarca Filistinli yaralının tedavisine katkıda bulundu" diye konuştu.

Ebu Riş, "içinde bulundukları bu zor zamanlarda yaptıkları yardımlar nedeniyle Türk hükümeti, halkı ve kuruluşlarına" teşekkür ettiğini belirtti.

Yeryüzü Doktorları ayrıca Gazze'de, Filistin'de sağlık eğitimi ve bilimsel araştırma kapasitesinin geliştirilmesi ile ortak bilimsel çalışma olanaklarının artırılmasını konu alan "1. Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi" düzenliyor. Dün başlayan kongre yarın sona erecek.

yeryüzü
doktorları
gazze
ofisi
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir