Medimagazin logo

Hemşirelere bilimsel araştırma kursu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sağlık Yüksek Okulu öğretim üyeleri, hemşireleri araştırmaya teşvik etmek amacıyla 'Hemşirelikte Araştırma Kursu' düzenledi.
Hemşirelere bilimsel araştırma kursu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

DENİZLİ-PAÜ Hastaneleri'nde görev yapan hemşirelere iki haftada toplam 22 saatlik eğitim programı uygulandı. Kurs boyunca araştırma etiği, evren ve örneklem seçimi ile araştırma raporu hazırlama gibi konularda bilgiler verildi. Eğitim fikrinin ilk kez Hemşirelik Haftası kapsamında düzenlenen toplantılarda ortaya çıktığını belirten kurs koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Asiye Kartal, eğitim sürecinde araştırma yapılırken dikkat edilmesi gerekenler, servislerde yaşanan sorunlarda hemşirelere düşen görevler gibi konuların ele alındığını söyledi.

İlk kez düzenlenen bu eğitimler ile mesleğin akademik ve pratik uygulama alanlarının birlikteliğini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Denizli Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Nevin Kuzu Kurban ise hemşirelerden gelecek talepler doğrultusunda eğitim çalışmalarının devamının geleceğini belirtti.

Kurs sonunda eğitime katılan hemşirelere katılım sertifikaları verildi.

hemşirelere
bilimsel
araştırma
kursu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir