Medimagazin logo

YÖK'ten eczacılıkta denklik iptali

YÖK, ''eczacılık'' alanında mezuniyet geçici lisans denklik belgesi verilen 17 kişinin denkliklerini mahkeme kararı gereğince iptal etti.
YÖK'ten eczacılıkta denklik iptali
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

YÖK'ün, iptale ilişkin duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı. Duyuruya göre, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının eczacılık fakültelerinden mezun olarak diploma denklik işlemleri için YÖK'e başvuran 17 kişiye 11 Kasım 2009 tarihinde ''eczacılık'' alanında mezuniyet geçici lisans denklik belgesi düzenlendi.

YÖK Yürütme Kurulunun 19 Ocak 2011 tarihli toplantısında Ankara İdare Mahkemesi'nin kararı gereğince M. Cristina Cobuz, Burhan Akkurt, Olga Esgici, Tuğuba Uçar, Oğuzhan Özdemir, Mehmet Zafer Selçuk, Mustafa Yüksel, Oktay Tutuş, Serdar Altınten, Halit Süha Özyuva, Solmaz Ghasemi, Hediye Tuğba Kocaer, Faruh Kaygısız, Ayten Kaypak, Feridun Şeyhanlıgil, Ferhat Paydaş, İsmihan Çahalov adına düzenlenen mezuniyet geçici lisans denklik belgeleri iptal edildi.

yök'ten
eczacılıkta
denklik
iptali
Yorum (8)
gölgelice
TUS (-) gibi bir şey mi?
0
Cevapla
murat
yok daha cok azerbeycanda 30 40 000 us arasi bir fiyata 1-2 gunde fakulte bitiren arkadaslar bunlar..cogunun sadece pasaportu giris cikis yapiyor..
1
Cevapla
ahmet gurbanov
en son gazi universitesinde yapilan denklik sinavina bakin ne sonuclar aciklaniyor adam akilli soru kitapciklari fotokopi cevap anahtarlari fotokopi istedigin gibi oynama yapilabilir sinava girenlere kac puan aldigi aciklanmiyor sonuclar mesai saati sonunda itiraz olmasin diye 18-30 dan sonra aciklaniyor son 3-4 sene 100lerce kisi sinava giriyor ne hikmetse 3-5 kisi basarili deniliyor puanlar aciklansin YOK un bi ,,,ok yaptigi yok sadece engeller cikartmak birakin bizde kendi yurdumuzda meslegimizi icraat edelim 97 senesine kadar girisli olanlara denklik sinavsiz veriliyor ancak 97 den sonra verilmiyor elimizde avrupa birligine uygun diploma olmasina ragmen amele gibi calistirlmak zorunda birakiliyoruz dunyanin heryerinde kabul goren diplomalar turkiyemizde kabul gormuyor aile duzenimiz bozuldu yeter artik yeter daha ne yapmamiz gerekiyor sesimizi duyurmak icin azerbaycan-bulgaristan-rusya-ukrayna-ve diger universitelerden hakkiyla okul bitirenler niye bu sacma sapan sinava tabi tutuluyor sinav olsada en azindan alinan punalar niye aciklanmiyor bunlari acikla YOK sayin admin lutfen bu yaziyi kaldirma yasim 27 sinavda 40-45 yasinda adaylari gorunce agliyasim geldi bu adamlarin sucu ne bizlerin sucu ne yurtdisinda kendi paramizla okumak mi
0
Cevapla
A.D.
Ahmet Bey! Siz nelerden bahsediyorsunuz? Cogu ulkede bir takim meslekler icin sinavlar vardir. Ornegin Amerika'da ve Kanada'da siz baska bir ulkeden aldiginiz diploma ile hemen gidip eczaci olarak calisamiyorsunuz. Sinava girmeniz lazim. Demek ki okuyanlar beceriksizmis ki sadece 4-5 tanesi gecmis. Zaten yurtdisinda o saydiginiz yerlerde okuyanlarin cogu Turkiye'de universiteye girememis insanlar ki bu da normaldir.
2
Cevapla
hasan
2*2=4 kardesim, eger bu ülkede calismak istiyorsan, sinavlarinida burada yasayanlar gibi gececeksin, ayricalikmi istiyorsun ozaman okudugun yerde kal....Almanyada Türk diplomalarini tanimiyorlar, belirli sinavlara tabi tutuyorlar, Türkiye muz cumhuriyetimide sinavsiz girip calisasin....
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir