Medimagazin logo

Aile Hekimliği Uygulaması’nda Yaşanabilecek Etik Dışı Davranışlar Hakkında

İstanbul Eczacı Odasından yapılan açıklama...
Aile Hekimliği Uygulaması’nda Yaşanabilecek Etik Dışı Davranışlar Hakkında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile Hekimliği Uygulaması'nın 1 Kasım 2010 tarihinde başlamasının ardından meslektaşlarımız tarafından Odamıza ulaşan şikayetlerde İstanbul genelinde bazı bölgelerde Aile Sağlığı Merkezi açılışları sırasında meslek ahlakına aykırı, etik dışı davranışlar olduğu bildirilmektedir.

 

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak Aile Hekimliği Uygulaması başlamadan önce İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede, uygulamanın başlamasının ardından yukarıdaki şikayetlere konu olan etik dışı davranışlara karşı ortak hareket etmek konusunda bir mutabakat oluşturulmuş ve Sayın İl Sağlık Müdürümüz tarafından Odamızdan gelecek her türlü bilgi ve belgenin dikkate alınıp değerlendirileceği tarafımıza iletilmiştir.

 

Eczacılık mesleğine zarar verecek etik dışı davranışların yaygınlaşmadan daha başlangıç aşamasında önüne geçilebilmesi için meslektaşlarımızın Odamızı bilgilendirmelerini önemle rica ederiz.

 

 

İstanbul Eczacı Odası
Yönetim Kurulu

aile
hekimliği
uygulaması’nda
yaşanabilecek
etik
dışı
davranışlar
hakkında
Yorum (2)
hayrettin altıparmak
daha ne etik dışılıklar olacak, açılışlarda başladıysa iş ooooo siz takipte olun aile sağlığı merkezleriyle eczacıların ilişkisini. bakın bakalım aile sağlığı merkezi açıldıktan sonra yanına gelen eczaneleri bi sayın, araştırın.... :))))
0
Cevapla
sema ekşi
soruyorum o zaman Doktorlara etik dışı tekliflerde bulunan eczacılara ne diyeceğiz??
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir