Medimagazin logo

Ankara'da ''diyabet sohbetleri''

Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında, Sağlık Bakanlığı, Diyabet Hemşireliği Derneği, Türkiye Diyabet Vakfı'nın işbirliği ve Lilly İlaç'ın desteğiyle ''Diyabet sohbetleri'' eğitim programı düzenlenecek.
Ankara'da ''diyabet sohbetleri''
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-  Lilly İlaç, Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde 5-6-7 Kasım'da ANKAMALL alışveriş merkezlerinde kuracağı stantla, diyabet hastaları ve ailelerinin diyabetle mücadele hakkında bilgilenmelerini sağlayacak. Eğitim programı, diyabetlilerin yaşam kalitesinin artırılmasını ve hastalıklarını yönetme konusunda deneyim kazanmalarını hedefliyor.


     Stantta görev yapacak olan Diyabet Hemşireliği Derneği üyesi ve ''Diyabet Sohbetleri'' eğitmeni hemşireler, diyabetli hastalar ve ailelerinin hastalıkla ilgili bilgi alabilmelerini, sözel ve görsel öğrenme deneyimine katılmalarını ve deneyimlerini paylaşabilmelerini sağlayacak.
     Program kapsamında sunulan ''Sohbet Haritaları'' eğitim kiti aracılığıyla, hastalarla sağlık çalışanları arasında interaktif bir ortam yaratarak bilgi paylaşımına olanak sağlanacak.
    
     -DİYABET SOHBETLERİ-
    
     Diyabet Sohbetleri eğitimi, sağlık eğitiminde dünya çapında bir otorite olan Healthy Interactions firmasınca hazırlanan ve 2008 yılında Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun işbirliği ve Lilly İlaç'ın desteğiyle ilk kez İngiltere'de hayata geçirilerek, hızla tüm dünyada uygulanan küresel bir eğitim programıdır.

 
     Bugüne kadar 90 ülkede 31 farklı dilde binlerce diyabet hastasına ulaşan program, Türkiye'de Mart 2009'da hayata geçirildi. Ülke çapında 250'ye yakın hemşire eğitimlerini tamamlayarak, bulundukları hastanelerde 3?10 kişilik hasta gruplarıyla çalışmalara başladı. Bugüne kadar ''Diyabet Sohbetleri'' Eğitimi Türkiye'nin farklı şehirlerinde 1600'e yakın hastaya ulaştı.


     1876 yılında Eli Lilly tarafından ABD'nin Indianapolis şehrinde kurulan şirket, bugün dünyanın en büyük 10 ilaç şirketi arasında bulunuluyor.


     Dünya çapında 40 bine yakın çalışanı olan Lilly'nin 8 ülkede Ar-Ge merkezi var.
     Türkiye'deki faaliyetlerine 1950'lerde, ürünlerinin bir Türk şirketi ortaklığında üretilip dağıtılmasıyla başlayan Lilly, 1993 yılında bu çalışmalarını Lilly İlaç Ticaret Ltd. Şti. çatısı altında topladı. O tarihten bu yana Lilly Türkiye'de, merkezi sinir sistemi, onkoloji, diyabet, endokrinoloji, erkek sağlığı ve yoğun bakım alanlarında çeşitli ürünleri Türk tıbbının kullanımına sundu.

ankara'da
''diyabet
sohbetleri''
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir