Medimagazin logo

Askeri kanunlardaki değişiklik sağlık personeline neler getiriyor?

Milli Mayın Faaliyet Merkezi kurulması ve bazı askeri kanunlarda değişiklik yapan kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Askeri kanunlardaki değişiklik sağlık personeline neler getiriyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık tazminatı ödenecek

TSK'ya bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretim üyesi, uzman tabip, uzman diş tabibi, tabip ve diş tabiplerine de sağlık hizmetleri tazminatı ödenecek. Bunlardan tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi alanlara, kurumlarınca döner sermaye gelirlerinden ödenenler de dahil olmak üzere herhangi bir ad altında ek ödeme yapılmayacak.

 Sivil tabip ve diş tabipleri, ilgili kanunlardaki şartlara uymaları ve yapılacak güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması şartıyla, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi alabilecek. TSK'da Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilen sivil pratisyen hekim ile diş hekimleri, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi yapabilecek.

 GATA ve bağlı hastaneler ile diğer kamu hastanelerinde olmayan bina giderlerine katılım payı uygulamasından asker hastaneleri de muaf tutulacak.

 Sözleşmeler uzatılacak

Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık, yan dal; tıpta, diş hekimliğinde veya eczacılıkta doktora eğitimini tamamlayan sözleşmeli subayların sözleşme süreleri, bu eğitimlerde geçen sürelerin yarısı kadar uzatılacak.
 

askeri kanun
sağlık
askeri hekimlik
sağlık tazminatı
Yorum (1)
yasin
Eczacılıkta uzmanlık eğitimi Gatada da verilecek mi?Bir de eczacıya neden sağlık hizmeti tazminatı ödenmiyor niye dışarda tutulmuş anlamadım.Editör bu konuda açıklama yapabilir mi?sağlık bakanlığında bu tazminat hekim,eczacı ve dişhekimleri veriliyor şeklindeyken gatada eczacı niye sistem dışında kalmış?
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir