Medimagazin logo

Bayan veteriner köy köy dolaşıp aşı yapıyor

Hem Kürtçe hem Türkçe bildiği için daha faydalı olduğunu belirten bayan veteriner, gittiği köylerde ilgiyle karşılanıyor.
Bayan veteriner köy köy dolaşıp aşı yapıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

 

BATMAN(CİHAN)- Köylerde aşılama yapan ekipler arasında görev yapan bayan veteriner köylülere hem Türkçe hem Kürtçe bilgi veriyor. Hem Kürtçe hem Türkçe bildiği için daha faydalı olduğunu belirten bayan veteriner, gittiği köylerde ilgiyle karşılanıyor.

 

Batman-Tarım İl Müdürlüğü 13 Eylül'de başlattığı sonbahar dönemi "Aşılama ve Küpeleme kampanyası" çalışmalarını sürdürüyor. 12 Kasım'a kadar devam edecek kampanya süresince Batman'da 36 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yapılacak. Yaklaşık 200 bin koyun, keçi, kuzu da koyun keçi vebası aşısına tabi tutulacak. Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi, kampanya kapsamında köylerde 4 ekiple uygulamayı sürdürüyor. Ekiplerde görev alan veteriner hekimler Kurban Bayramı'nda 9 günlük tatil süresince tatil yapmayacak günün 24 saati vatandaşların hizmetinde bulunacak.

 

Aşılama çalışmalarında yer alan tek bayan Veteriner Hekim Serap Güneş, gittiği köylerde ilgiyle karşılanıyor. Hem Türkçe hem Kürtçe bildiği için daha verimli olduğunu belirten Güneş, "Köylüler karşılarında bayan bir veteriner gördüklerinde daha olumlu tepki veriyor. Ben Kürtçede bildiğim için köylüler tarafından olumlu karşılanıyorum. Köydeki yetiştiricilerin çoğu bayan olduğu için daha iyi iletişim kuruyorum. Beni kendilerine yakın buluyorlar, bu benim için de onlar için de iyi oluyor." dedi.

 

Kampanya hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ercan Ömeroğlu, Kurban Bayramı nedeni ile kesilecek kurbanlık hayvanların mutlak süratle küpeleme ve aşılarının yapılması gerektiğine dikkat çekti. Ömeroğlu "Küpe ve aşılamalar işleme kaydediliyor. Kesim zamanında sorun yaşamaması için hayvan sahiplerinin bu günden işlemlerini yapması gerekiyor." uyarısında bulundu. 31 Aralık'tan sonra, küpesiz hayvan sevki yapılamayacağına dikkat çeken Ömeroğlu, küpesiz hayvan sevk edenlerin cezaya tabi tutulacağını söyledi.

veteriner hekim
aşı
serap güneş
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir