Medimagazin logo

"Çalışma ortamı iyileştirilmeli"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Bedriye Yorgun, ağız ve diş sağlığı alanında hekim başına günde 30 ila 80 hasta düştüğünü ifade ederek, ''Çalışma ortamları iyileştirilmeli, hekim başına düşen hasta sayısı azaltılmalıdır'' dedi.
"Çalışma ortamı iyileştirilmeli"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yorgun, sendika üyeleriyle birlikte, Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde ''Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'' dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Hükümetin sağlık politikalarını eleştiren Yorgun, ağız ve diş sağlığının önemli bir sağlık soruna dikkati çekti. Bu konuda koruyucu hizmetlerin yok denecek kadar az olduğunu ileri süren Yorgun, vatandaşların, personel ve fiziki mekan yetersizliği, zamanında muayene olamama, sıra bekleme gibi ciddi sorunlar yaşadığını söyledi.

Aynı işi, aynı koşullar altında yapanlar arasında ciddi ücret farklılıkları bulunduğunu ifade eden Bedriye Yorgun, şöyle konuştu: ''Hükümetin istihdam politikaları çalışanları; 4-A, 4-B, 4924'lü sözleşmeliler, taşeronlar olarak farklılaştırmıştır. Aynı işi, aynı koşullarda yapanlar arasında ciddi ücret farklılıkları vardır. Hekim başına günde 30–80 hasta düşmekte, nitelikli hizmet verilmesi zorlaşmaktadır.

Yoğun tempo, hekimi ve tüm sağlık personelini yıpratmaktadır. Diş hekimi, hemşire, temizlik personeli, veri elemanı, hasta ve hasta yakınları ile birlikte aynı ortamda, yetersiz polikliniklerde çalışmaktadır. Özel diş laboratuvarlarından alınan hizmetlerde kalite sorunu yaşanmasına rağmen, hekime laboratuvar seçme özgürlüğü tanınmamaktadır. Yataklı tedavi yapılmadığı gerekçesi ile çalışanların öğle yemeği ücretlendirilmektedir.''

Bedriye Yorgun, diş hastanelerinde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde görevli tüm personelin tek statüde ve iş güvenceli olarak çalıştırılmasını talep etti. Yorgun, konuyla ilgili çözüm önerilerini de şöyle sıraladı: ''Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde koruyucu hizmetler, öncelenmeli ve kamu hizmeti olarak sunulmalıdır. Tüm çalışanlar tek statüde ve iş güvenceli olarak el eksikliği, kadrolu personel alımıyla giderilmelidir. İdari kadrolara atanmalarda liyakate uygunluk aranmalıdır. Çalışma ortamları iyileştirilmeli, hekim başına düşen hasta sayısı azaltılmalıdır. Koruyucu diş hekimliği hizmetleri için ayrı birimler oluşturulmalıdır.''

Yorgun'un basın açıklamasına, Eğitim-Sen Şanlıurfa şubesi üyeleriyle, Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde görevli bazı sağlık personeli de destek verdi. Açıklamanın ardından Yorgun ve beraberindeki grup, kısa bir süre merkez önünde bekledikten sonra dağıldı.
 

"çalışma
ortamı
iyileştirilmeli"
Yorum (2)
dt.ali a.
adsm'lerde doktorları yarış atı gibi koşturtan bu zihniyet dişhekimliği mesleğini özelde de bitirmiştir. kiralarımız çıkartamıyoruz. 4b li köleliği kabul ettirmeye çalışıyorlar. tam gün yasası ile sadece verdikleri yetersiz maaşla geçinmemizi istemektedirler.
0
Cevapla
abdullah özer
dişhekimliği meslek hastalıklarında artış olacak böyle giderse. dişhekiminin hakettiği ücretle ve olması gerektiği kadar işlem yapması ile belli bir düzenleme yapılmalı.çok iş az para yetersiz özlük hakları ile bakanlık mesleği hem kamuda hem özelde kıskaca almış durumda.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir