Medimagazin logo

Dental turizm alanında Türkiye ilk beşin içinde

Sağlık turizmi kapsamında özellikle diş hastalıklarının tedavisi amacıyla Türkiye’ye, dünyanın dört bir yanından yabancı hasta akıyor. Gelen hastalar ise ortalama 3000 ile 5000 dolar arası döviz bırakıyor.
Dental turizm alanında Türkiye ilk beşin içinde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Ülke ekonomisinin canlanmasına da fayda sağlayan sağlık turizminin başarılı bir şekilde devam etmesi için ise, Sağlık Bakanlığı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği yürütmesi büyük önem teşkil ediyor.

 

Sağlık turizmi normal turizmden çok daha kazançlı

Her yıl tedavi amacıyla yurt dışından Türkiye’ye gelen hastaların önemli bir kısmını hastanelerinde ağırlayan Hospitadent Dental Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selvi, sağlık turizmi konusunda hastanelerinin sağladığı katkıyı ve Türkiye’deki sağlık turizmi potansiyelini değerlendirdiği bir açıklama yaptı. Türkiye’nin 2007 yılı turizm gelirinin turist başına 700 dolar civarında olduğunu; sağlık turizmi bakımından net rakam vermek zor olsa da rakamın kişi başına 2.500 -3000 doları bulduğunu söyleyen Selvi; sağlık turizmi alanında başta kendi hastaneleri olmak üzere yatırımların artması sonucunda, turizm amacıyla kazanılandan çok daha büyük kazanç getiren sağlık turizmi ile Türkiye’ye kişi başına 3000-5000 dolar arası döviz kazandırıldığını açıkladı.

 

Hizmet yöntemli reklam

Ahmet Selvi, sağlık turizmi konusunda yürüttükleri çalışmaları da anlattı. Memnuniyetin olumlu reklam sağladığına değinen Selvi, “Diş hastalıkları için gelen yabancı hastalar havaalanından özel araçlarla karşılanarak hastanelerimize getiriliyor, tedavi süreçlerinde ise 4 ve 5 yıldızlı otellerde konaklıyor ayrıca muhteşem İstanbul turlarından da faydalanıyorlar. Bu çalışmalarımızdan ülkelerine dönünce bahsederek o ülkenin devlet çalışanları bile hizmetimizi görmek için bize geliyorlar” diye konuştu.

 

Dental turizm alanında Türkiye ilk beşin içinde

Yürüttükleri çalışmalar neticesinde uluslararası bilinirlik kazandıklarını ve önemli ülkelerden inceleme amaçlı heyetlerin geldiğini belirten Selvi,  “Dental turizmde özellikle Avrupalı diş hastalarının pek çoğunun tercihi Macaristan,Polonya, Türkiye. Bir çok yabancı haber kaynağında dental turizm makalelerine baktığımızda Türkiye’yi de ilk 5 ülke içinde görüyoruz. Maalesef bunu bir çoğumuz bilmiyoruz. Ülkemizi yurt dışında diş tedavilerinde güvenilir ve uygun maliyetli hizmetleri ile temsil eden sağlık kuruluşlarımızın artmasını umuyoruz. Ülke ekonomisinin gelişmesine faydalı olacak her çalışmada ön sıralarda olacağız, dental sağlıkta bunlardan sadece biri” dedi.

 

İsveçli heyet inceledi

İsveç’te Sosyal Sigortalar Kurumuna bağlı hastalara 630 çalışanı ile hizmet veren, yıllık 150.000 hasta bakan bir devlet kurumu olan Folkvandvarden’de görevli 25 kişilik heyet

dental sağlık turizmi açısından çalışmalar yürüten Hospitadent hastanesini incelemek için İstanbul’a geldi. İsveç’te tüm ağız ve diş sağlığını devletin karşılamasına rağmen İsveçli diş hastalarının Türkiye’yi tercih ettiklerini; bu nedenle oluşturdukları heyetle Türkiye’ye olan rağbetin nedenini araştırmaya geldiklerini belirten  Dr. Annette Nilsson “yaptığımız incelemelerde Hospitadent diş hastanesinin insan iletişimi, son teknolojik ekipmanları ve uzman hekim kadrosuyla sunulan garantili diş tedavileri bizleri çok etkiledi” açıklamasında bulundu.

dental
turizm
alanında
türkiye
ilk
beşin
içinde
Yorum (1)
fatma yirmibeş
dental turizmde ilk 5 içindeymişiz ! bu çok güzel! yani türkiye bir dental merkez olmaya başlamış! ülkemize para yağıyormuş bu sayede ! peki ama niye bu ülkedeki dişhekimleri yerlerde sürünmekte ? 4b li olarak köle düzeninin parçası olmak için can atan pekçok meslektaşım var ? yoksa bu ülkede doktorlardan nefret eden onları süründürmek isteyen bir sağlık bakanı mı var ?????
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir