Medimagazin logo

Diş hekimlerinden protesto yürüyüşü

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), sağlık alanındaki çalışma koşullarını protesto ederek, ağız sağlığı alanında hekim seçme hakkı talep etti.
Diş hekimlerinden protesto yürüyüşü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TDB'ye bağlı diş hekimleri, Diş Teknisyenleri Derneği üyeleri ve diş hekimliği fakültelerinden öğrenciler, ağız sağlığı alanında hekim seçme hakkı için yürüyüş düzenledi.

 

Galata Köprüsü'nün Karaköy ayağında toplanan gruptakiler, ''Ağzınıza sağlık, emeğimize saygı'' yazılı pankart açarak, çeşitli sloganlar eşliğinde Eminönü'ne yürüdü.

 

Burada açıklama yapan TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, diş hekimlerinin, halkın nitelikli diş sağlığı hizmeti alması için 24 bin kişilik kadroyla göreve hazır olduğunu belirterek, ''Kamu-özel ayrımı yapılmadan halkımız eşit olarak diş sağlığı hizmetinden faydalanmalıdır'' dedi.

 

Yücel, politikacıların, diş hekimleri ve vatandaşların taleplerini ciddiye alması gerektiğini ifade ederek, ''Hastanın hekimini seçmesi engellenmemelidir. Her vatandaş, özel ve kamu ayrımı olmaksızın, istediği yerde bu hizmetten faydalanabilmelidir'' şeklinde konuştu.

 

Güvencesiz çalışma koşullarının hem hekimleri hem de toplum sağlığını etkilediğini dile getiren Yücel, şöyle devam etti:


''Kamudaki yanlış performans uygulaması kaldırılmalıdır. Bu uygulama, eğitimin niteliksizleşmesi, akademisyen sıfatının erimesi anlamına gelmektedir. Bu da toplam kaliteyi düşürmektedir. Doktora yapan öğrenciler sigortasız çalışmaktan kurtarılmalı, teknisyenlerin tekelleşmeye karşı mücadeleleri desteklenmelidir.''

Gruptakiler, açıklamanın ardından ''Herkese parasız sağlık hizmeti'' sloganı atarak dağıldı.

diş
hekimlerinden
protesto
yürüyüşü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir