Medimagazin logo

Doktorun kafasına telefon fırlattılar

İzmir Tabip Odası, İzmir Atatürk Eğitim Hastanesinde görevli Uz. Dr. Nezihi Şemin, hasta muayenesi sırasında, başka bir hasta ve yakınının fiili ve sözlü saldırısına uğradığını iddia etti.
Doktorun kafasına telefon fırlattılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tabip odasından yapılan açıklamada, İzmir Atatürk Eğitim Hastanesinde çalışan Şemin'in, randevu saati gelen bir hastayı içeri alarak muayene ettiği sırada, içeri giren bir başka hasta ve yakınının, "randevu sırasına uymadan hasta aldığı" suçlamasına maruz kaldığı ve içeri girenlerin ellerindeki telefonu Şemin'in kafasına atarak saldırıda bulundukları ileri sürüldü.

Hastanelerde, 65 yaş üstü ve engelli gibi öncelikli hastalar ile acil hastalar gibi karmaşık bir randevu sistemi uygulandığının belirtildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bu sistem, hastalarca anlaşılamamakta ve yaşanan karışıklığın sorumlusu hekim olarak görülmekte ve öfke hekime yönelmektedir. Yaşanan bu son şiddet olayı da bu nedenle olmuştur. Ne yazık ki sağlıkta her gün yaşanan ve ayda binleri bulan şiddetin sıradan örneklerinden birisidir."

Açıklamada, yaşanan şiddet olayı kınanarak, sağlıkta ölüme kadar varan şiddet olaylarının önlenmesi için hükümete sorumluluk çağrısı yapıldı.

doktorun
kafasına
telefon
fırlattılar
Yorum (3)
bigmücahid2002
Muhteremler, artık bunları haber yapmayın, vakayı adiyeden bunlar. Sadece benim çalıştığım hastanede bugün buna benzer en az 10 vukuat olmuştur. Bıçakla veya silahla yaralama varsa haber değeri şimdilik var.
0
Cevapla
Elif
Toplumun yaşlıya, engelliye, yenidoğana saygısı yokki sen istediğin kadar kural koy, Vicdan için öncelikle hayvani dürtülerimizin törpülenmesi gerek, yolda sokakta kitap okumalıyız , ama biz ne yapıyoruz önce eğitimlileri sindiriyoruz, sonra ver elini ORMAN KANUNLARI
0
Cevapla
m. murat
ilerde ölümlü şiddet vakalarının da haber niteliği olmayacak. Işid gibi kafa koparma gibi yaratıcı şiddet vakaları veya toplu katliamlar ilgi çeker.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir