Medimagazin logo

“e-rapor uygulaması suistimallerin önüne geçer”

28. Bölge Hatay Eczacı Odası Başkanı Mehmet Gönenç, 1 Kasım itibari ile başlayan e-rapor uygulamasının çoğu hasta ve yaşlı hastalara eziyet çektirdiğini iddia etti.
“e-rapor uygulaması suistimallerin önüne geçer”
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

HATAY-Gönenç, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığının 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren ilaç raporlarının Medula - Provizyon sistemini kullanan devlet ve üniversite hastaneleri tarafından elektronik ortamda SGK’ ya gönderilmesini zorunlu hale getirdiğini kaydetti.


Gönenç, “Elektronik Rapor Uygulaması (e - rapor) olarak ifade edilen bu uygulamada hastaneler tarafından sisteme kaydedilen raporlarda hatalar olması, raporların Sağlık Uygulama Tebliğine uygun girilmemesi ve bunların eczaneler tarafından düzeltilmesine de olanak bulunmaması nedeniyle birçok sıkıntı yaşanmakta, hastalar eczanelerle hastaneler arasında gidip gelmek zorunda kalmakta, bazen de hiç ilaç alamamaktadır.


Raporlu hastalarımızın çoğunun hasta ve yaşlı kişiler olduğu düşünülürse uygulama bu haliyle bu insanlara eziyet çektirmektedir.” dedi.


Gönenç, ayrıca e-rapor uygulamasını sahte rapor düzenlemesine ve suiistimallere engel olması açısında doğru bulduklarını ancak sistemin tam denenmeden devreye geçirilmesinin sıkıntı yaşattığını da sözlerine ekledi.

“e-rapor
uygulaması
suistimallerin
önüne
geçer”
Yorum (1)
İhsan A.
E-Rapor hem hastaya hem doktora büyük eziyet şu anda. sistemin çok eksiği var. Öreneğin Diabetes İnsipitusu (her kim bu kodları giridyse artık !) Diabetes Mellitusla karıştırıyor ve diabet formu istiyor. Bu nedenle hastaya Diabetes İnsipitus raporu veremedik bir türlü. Sağlıkta "durmak yok yola devam..." (ters istikamette ama)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir