Medimagazin logo

'Eğitim hastanelerindeki doçent ve profesörlerin özlük hakları bu Kanunla çözülecek'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Torba Yasa Teklifi'nin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlanarak maddelerine geçilmesi kabul edildi.
'Eğitim hastanelerindeki doçent ve profesörlerin özlük hakları bu Kanunla çözülecek'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, teklifteki Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kurulmasını öngören düzenlemeyi eleştirdi. Söz konusu üniversitenin kurulma gerekçesinin açıklanmadığını belirten Kuşoğlu, "O zaman her Bakanlık kendi alanıyla ilgili üniversite kursun" dedi.

Teklif sahibi AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığı ile ilgili bir düzenleme yapılmadığını, YÖK teşkilatı kapsamında bir üniversite kurulduğunu, Sağlık Bakanlığı ile tek ilgisinin mütevelli heyetinden ibaret olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'nın diğer bakanlıklardan farklı olarak zaten yüksek öğrenimle ilgili olduğunu ve ihtisas eğitimi verdiğini kaydeden Erdöl, "Sağlık Bakanlığı zaten 59 eğitim hastanesinde eğitim veriyor. Biz diyoruz ki bunları üniversite çatısı altında toplayalım" diye konuştu.

Erdöl, teklifin yasalaşmasıyla eğitim hastanelerindeki doçent ve profesör kadroları ve özlük haklarına ilişkin sorunun da çözülmüş olacağını ifade etti.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, eğitim hastanelerinde doçent kadrosu vermek için üniversite kurulmasına gerek olmadığını, geçici maddeyle sorunun çözülebileceğini belirtti. Kadro atamalarına mütevelli heyetinin karar vereceğini anlatan Atıcı, "Bu bir dinamittir. Mütevelli heyeti tıp kökenli olmayabilir. Doçent ve profesör atamalarına nasıl karar verecek. Bu konuda değerlendirme ehliyetine sahip olmayan kişilerin atama kararı vermesi yanlış" diye konuştu.

'eğitim
hastanelerindeki
doçent
ve
profesörlerin
özlük
hakları
bu
kanunla
çözülecek'
Yorum (11)
Gül Ergör
Doçentlik ve profesörlük sadece özlük hakkı değildir. Bu ünvanların gerektirdiği çalışmalar ve koşullar üniversitelerde vardır. Sadece devlet hastanesindeki meslektaşlara özlük hakkı sağlamak için üniversite kurmak gerekçe olamaz. Üniversitede tıp fakültesi öğrencisi yetiştirilir, temel bilimleri de içeren multidisipliner araştırmalar yapılır.Devlet hastanesinde asistan yetiştirildiği için o kurumun üniversiteye çevrilmesi gerekmez. Tüm kurumlar sıradanlaştırılarak, içi boşaltılmaktadır. Devlet hastanelerindeki hekimlere özlük hakkı sağlamak için farklı çözümler düşünülmelidir, kağıt üstünde üniversite kurmak çözüm değil, üniversite kurumuna ve bu ünvanlara saygısızlıktır.
0
Cevapla
Ali meral
Teknisyenlere de ders verirler artık
0
Cevapla
mert sarı
EAH lerindeki 350 doçent için çıkarılıyor. Güya mağdurlar. Halbuki farkında değiller. Bugün doçentlik sınavına engel bir durum yok. Herkes girebilir. Bu da bakanlık hastanelerindeki 30.000 uzmanın doçent olmasına engel yok anlamına gelir. Yarın hepsi doçent olursa 30.000 yeni kadromu açılacak. Bakanlıktaki EAH kökenli doktorlar bakanı ve hükümeti kandırıyor. Bu yasa çıkarsa tam felaket olur. EAH lerinin akademisyen ihtiyacı için miş? Peki hepsi akademisyen olursa bunlara uzman gibi hasta baktırabilecekmisiniz? Bu sefer hizmet için adam kalmayacak.
0
Cevapla
Fikret Erbilen
Türkiye'de vakıf üniversitesi adı altında doğru dürüst kampüsü bile olmayan, apartmandan bozma 50 yataklı hastaneleri üniversite hastanesi olarak lanse eden kurumlar tıp öğrencisi, hatta asistan yetiştiriyorda bazıları Cumhuriyet'ten dahi eski belli gelenekleri olan Eğitim ve Araştırma Hastaneleri neden yetiştiremesin. Üstelik ülkemizde üniversitelerin kadrolaşma konusunda nasıl yozlaştığı da ortadayken. Liyakat akademik kurumlarda herşeyden önce gelen kriter olmalıyken, ülkemizde üniversite kadrolarını belirleyen tek kriterin dost ahbap ilişkileri olduğunu bilmeyen mi var. Sonuç ise binlerce masa başı kes yapıştır kalitesiz yayın ve sıfır buluş- sıfır patent.
2
Cevapla
Guler oguz
EAH de 25 yildir calisan 20 yillik uzman 1 yillik docentim. Hak nasil verilir gordum. Hak ettikleri onlarin olsun.Yasasin Saglik Bakani ve Hukumet.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir