Medimagazin logo

Hastane yönetimi Dr.Ersin Arslan'ın adını reddetti!

Adana Tabip Odası’nın önerisi Adana TOKİ Numune Hastanesi yönetimince gerekçesiz reddedildi.
Kaynak: ADANA MEDYA
Hastane yönetimi Dr.Ersin Arslan'ın adını reddetti!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adana Tabip Odası tüm masraflarını karşılayarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kütüphane kurdu ve görev şehidi Dr. Ersin Arslan’ın adını burada yaşatmak istedi. Ancak hastane yönetimi bu anlamlı öneriye sıcak bakmadı.

HASTANE YÖNETİMİNİN ŞAŞIRTICI TAVRI

Adana TOKİ Numume Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin bu tavrı şaşkınlıkla karşılandı. Oysa Dr. Ersin Arslan görevi başında bir hasta yakını tarafından bıçakla öldürülmüştü. Adana Tabip Odası’nın her türlü masrafını karşılayarak hizmete sunduğu kütüphaneye şehit doktorun adının verilmesi önerisine karşı çıkalacağı kimsenin aklına gelmedi. Hatta bu konuda hazırlıklara bile başlandı.

KÜTÜPHANEYİ MESLEKTAŞLARI KURDU

Ancak hastane yönetimi tuhaf bir tavırla Adana Tabip Odası’nın önerisini reddetti. Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Özalevli, Adana Toki Numune Hastanesine Dr. Ersin Aslan'ın adını yaşatmak üzere yaptırdığımız ve Adana Tabip Odası olarak masrafını karşıladığımız kütüphaneye Dr. Ersin Aslan adının verilmesini talep ettik. Maalesef Hastane yönetimi bu istegimizi hiç bir gerekçe göstermeden reddetti” dedi.

DR. ARSLAN GÖREV BAŞINDA KATLEDİLMİŞTİ

“Görevi başında hunharca katledilen meslektaşımızın adını yaşatmak bizler için bir görev olmalı diye dünüyorum” ifadesini kullanan Prof. Dr. Mehmet Özalevli, “Meslektaşımızın adını yaşatma talebini karşılamak bu kadar zor mu?” diye sordu. Kütüphaneye adının verilmesi istenen Dr. Ersin Arslan 2012 yılının nisan ayında görev yaptığı Gaziantep’de bir hasta yakını tarafından bıçakla katledilmiş, adı görev yaptığı hasteneye verilmişti.

hastane
yönetimi
dr.ersin
arslan'ın
adını
reddetti!
Yorum (5)
postenflamatuar
Adana Tabip Odasını ciddiyete davet ediyorum. İsim koymanın prosedürleri var ve hastane yönetimi uygun görmeyebilir. Şehit Dr. Ersin Aslanın adı kütüphaneye verilseydi iyi olurdu. Ancak işin aslına gelirsek bir tabib örgütü, bir hekim derneği olan tabib odası hekimlere yönelik şiddeti engelleyecek asıl işlere bir türlü giremiyor. O kadar beceriksizler ki tüm hekimler bu şiddet fırtınasından rahatsız olmalarına rağmen adana tabip odası dahi diğer tabip odaları hekimleri örgütleyemiyorlar! Bu beceriksizlik yüzünden yönetime getirdikleri diğer aciz kadroları ile birlikte istifa etmeleri gerekirdi. Ki böylece örgütçü, hekimleri belirli amaçlar için bir araya getirebilecek kadrolara yol açılsın. Ancak beceriksiz oda yönetimi kınamalar yapmak, şehit doktorun ismini kütüphanelere vermeye çalışmak gibi pratikte hekimlerin problemlerini çözemeyen işlerle mesaisini doldurmakta, şaşkın doktorlara da iş yapıyoruz görüntüsü veriyorlar. Prof. Dr. Mehmet Özalevli“Görevi başında hunharca katledilen meslektaşımızın adını yaşatmak bizler için bir görev olmalı diye dünüyorum” demiş. Elbette doğru söylemiş. Ancak yani şehitlerin kayda geçmesini engellemek, sözlü ve fiili saldıraya uğrayan ve tehdit edilen yeni hekimlerin kayıtlara geçmisin engelleyecek etkin adımlar atmak ve bunun için hekimlerin büyük çoğunlğunu beraber hareket edebilir hale getirmek en öncelikli görev olmamalı mı? Siz kimi kandırıyorsunuz? Hekimler bir araya gelemiyor gibi savunmalar görevden kaçmaktır. Tıpkı bazı siyasi partilerin seçimlerde halktan alamadığı desteği, seçmlerde sandıklara gömülmeyi kendi beceriksizlerinde değil de halkın onları anlamamasına bağlaması gibi. Adan tabip asıl görevlerden kaçmaya devam ediyor. kisanırım türkiyedeki tüm tabip odaları aynı çürümüşlük ve beceriksilik içinde.
0
Cevapla
drsurg
Uygar ülkelerden bir hekim ziyarete gelip "bu kim ?" diye sorduğunda, yüzleri kızarıp yere bakacakları, nasıl anlatacaklarını bilemeyecekleri için reddetmişlerdir. ... Ersin'in ismini her gördüklerinde kifayetsizliklerini hatırlayacakları için reddetmişlerdir. ... "Tabip odaları bir daha hastanelere kütüphane yaptırmasın diye," reddetmişlerdir. ... Hekimler "kinine sahip çıkamasın," diye reddetmişlerdir. ... Başa çıkamadıkları sorunları "yok sayma" ve "hafif gösterme" çabaları nedeni ile reddetmişlerdir. ... Zamanı gelecek, karanlık günlerde yitirilen değerli insanların isimleri elbette hakkettikleri yeri bulacaktır.
0
Cevapla
hasan
"Adana Tabip Odasını ciddiyete davet ediyorum. İsim koymanın prosedürleri var ve hastane yönetimi uygun görmeyebilir. Şehit Dr. Ersin Aslanın adı kütüphaneye verilseydi iyi olurdu." Anlamsız cümlelere örnek yukardaki yazı. Boş cümle sonrası bildik klişe cümlelerini tekrarlamış, sen hiç bir şey yapma anladık ama yapanlara bari saygı göster.
0
Cevapla
DM
Fark yok her yer aynı...Antalya tabip odası üyesiyim, iki üç yıl önce görev sırasında yardımcı sağlık personali ile birlikte saldırıya uğradık. saldıran şahıs yardımcı sağlık personeli ve beni darp etti. ben de şahsı darp ettim, ama biraz da ölçü kaçtı sanırım. Sağlık Bakanlığı müdahil oldu avukatları tüm duruşmalara katıldı ve sonuna kadar savundu... Antalya Tabip Odasına da durumu bildirmiştim, avukatının numarasını kendim buldum, aradım. Hocam keşke anlaşsaydınız ceza almazsınız dedi... Duruşmalara katılmayı bırakın ilgilenmedi bile. Dava bitti, berat ettik karşı taraf 1,5 yıl ceza aldı. Antalya Tabip Odası yakında aidat için arar sanırım???
0
Cevapla
postenflamatuar
Allah göstermesin ancak hasan (doktor) nickli meslektaşım ve diğer tüm doktorlar görev yerlerinde hizmet sunarken her an dövülebilir, kol bacakları kırılabilir, bıçaklanabilir. Böyle olayların engellenebilmesi, bunlara yol açan şartların ortadan kaldırılabilmesi için tüm hekimleri organize edebilecek, sonuç alıcı icraatlara imza atabilecek bir yönetimi ben istiyorum ve bunu beceremeyen mevcut yönetimlerin tüm kadroları ile istifasını yerinde buluyorum, Ancak sanırım ki hasan (doktor) nickli meslektaşım darb ve bıçaklanma kurşunlanma gibi bir olaya maruz kaldığında tabip odalarından tek beklentisi kendi isminin bir kütüphaneye verilmesidir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir