Medimagazin logo

Karekod sistemi 6 ay geçmeden çöktü

Eczacılar 'karekod' uygulaması konusunda haklı çıktı. "Sağlıklı stok kontrolü yapılacak, kupür kesme külfetine son verilecek" sözleriyle uygulamaya alınan İlaç Takip Sistemi'nde, sahte karekodlar yapılması nedeniyle eczacılar, yeniden küpür kesme uygulamasına geri döndü.
Karekod sistemi 6 ay geçmeden çöktü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri tarafından yapılan incelemelerin ardından karekod ve sistemdeki ilaç sayısı arasında ciddi farklar olduğu anlaşıldı. Karekodun sahtesinin yapıldığı ve birçok ilacın devlete ikinci kez fatura edildiği belirlendi. Eczacılar, pazar gününden bu yana yeniden küpür kesme uygulamasına geri döndü.
İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sayılkan, uygulamanın daha büyük sahtekarlıklar ortaya çıkartacağını vurguladıklarını ancak sözlerinin dikkate alınmadığını bildirdi.

Ülkedeki 24 bin eczanenin iş yükünün artığına dikkat çeken Sayılkan, “6 ay önce eczacılara 15 gün süre içinde karekod uygulamasına geçileceği ve karekod yapıştırılamayan ilaçların sistem tarafından kabul edilmeyeceği belirtildi. İlaç firmaları da karekodları içeren yapışkanları eczanelere dağıttı. Yolsuzluğu engelleyeceği söylenen sistem, aksine körükleyen bir uygulamaya dönüştü. 6 ay geçmeden de iflas etti” dedi.
 

karekod
sistemi
6
ay
geçmeden
çöktü
Yorum (3)
mehmet reşat soyalp
asıl sorun e-raporda.10 gündür sadece ben 20 raporlu hastayı geri gönderdim.hiç birisi henüz ilaç alamadı.hastaneler e-raporları kayıt edemiyor.sistemleri kapalıymış.ne olacak kanserlinin astımlının ,...hali
0
Cevapla
serhatbtt
ilaç firmalarının temsilcilerının çantalarında tonlarca karekod var. ya bu nsl bır sıstemdır. bu karekodların hepsının mali değeri var hepsının para demek. devlet nsl olur da bu kadar bılıncsız hareket edebılır. sen alelacele sısteme gecmek ıstersen eczacılara fıkrını sorma gereği duymassan sıstem tabii çöker. karekod sistemı özünde güzel bir sistem ve eczacılar destekledı. bızım karşı cıktıgımız sadece sıstemın bukadar aceleye getirilmemesıydı. ama ne dedıler sız sahtecılıgın bıtmesını ıstemıyorsunuz dedıler.alın sıze sorumsuzlugun faturası.sgk da onurlu bır bürokrat olsa bu olanların ardından istifa ederdi.ama burası turkıye malesef.
0
Cevapla
dr hasan
Sanki sahte küpürleri karekodları bakanlık basıyor. Eczacıların sahtekarlıkları için yapılan bir sisemde neden eczacılardan görüş alınacak anlamadım. Ciddi yaptırımlar gelmediği sürece bu sahtecilik devam edecek.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir