Medimagazin logo

Miniklerin hayalindeki diş hekimi

Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Ammar Hekimoğlu, 22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla resim yarışması düzenlediklerini açıkladı.
Miniklerin hayalindeki diş hekimi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğiyle ilköğretim 4 ve 5. sınıflar arasında yapılacak yarışmanın konusu ise "Hayatımda Diş Hekimi".


Yarışmayı tanıtmak için bir basın toplantısı düzenleyen Başhekim Dr. Hekimoğlu, amaçlarının öğrencilerin hayallerindeki diş doktorları ve hastanelerini ortaya çıkarmak olduğunu belirtti. Hekimoğlu, “Hastanemizin özel bir bölümünde, geçen yıl dereceye giren resimler hâlâ sergileniyor. Bu yıl kazanacaklarla değiştireceğiz. Aynı zamanda çocukların ilgisini çekmek amacıyla bir oyun yeri hazırlamak istiyoruz. Bu konuda belediye başkanımızdan da destek bekliyoruz. Minik misafirlerimize diş macunu ve fırçası da armağan etmek istiyoruz." dedi.


Her öğrencinin sadece bir resimle katılabileceği yarışmada A2 ebadında kâğıda yapılan resimlerin kabul edileceğini belirten Ammar Hekimoğlu, resimlerin en geç 24 Kasım 2010 saat 10.00’a kadar Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştırılması gerektiğini kaydetti. Dr. Hekimoğlu, şu bilgileri verdi:

“Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yedi kişilik jüri resimleri değerlendirilecek. Sonuçlar, 26 Kasım tarihinde açıklanacak ve 29 Kasım'da Manisa Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenecek törenle dereceye girenlere ödülleri dağıtılacak. Resimler ayrıca bir yıl boyunca, Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi resim fuaye salonunda sergilenecek. Birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye netbook, üçüncüye dijital fotoğraf makinesi hediye edilecek. Mansiyon ödülü olarak da iki öğrenciye mini elektronik sözlük verilecek.”


Öte yandan Başhekim Dr. Ammar Hekimoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine yeni Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yapımına Merkez Efendi Devlet Hastanesi bahçesinde başlanacağını, resmî prosedürün tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Dr. Hekimoğlu, “Yaklaşık 4 dönüm araziye inşa edilecek hastanenin ihalesi, 23 Haziran 2010 tarihinde İl Özel İdaresi tarafından yapıldı. Bir firma, itiraz ederek konuyu Kamu İhale Kurulu (KİK)'na taşıdı. Şu anda sonuç beklenmektedir. İhale bedeli, 5,5 milyon liradır. Sonuçlanması ve yer tesliminin ardından hastanenin yapımı 360 günde bitirilecektir. Mevcut hastanemizde, günde bin hastaya bakılıyor. Yeni modern binamıza taşındığımızda, bu sayıyı 2 bine çıkarmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. Ammar Hekimoğlu ayrıca mevcut şartlarda çene cerrahı ve ortodontist bulmakta sıkıntı çekildiğini de sözlerine ekledi.

miniklerin
hayalindeki
diş
hekimi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir