Medimagazin logo

Muayene süresi 20 dakika olacak

Sağlık Bakanlığı, bir hastanın hastanede muayene olma süresini 20 dakikaya çıkarmak için çalışma başlattı.
Kaynak: YENİŞAFAK
Muayene süresi 20 dakika olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık alanında fiziksel ve tıbbi altyapı gibi konularda son dönemde büyük gelişme kaydedilen Türkiye'de muayeneler artık kısa sürmeyecek. Bu konuda çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı, bir hastanın muayene süresinin 20 dakikaya çıkarılmasını sağlayacak. Bu durumda vatandaşlar doktora muayene olduktan sonra hastalıkları hakkında bilgilendirilecek. Böylelikle doktorlar acele etmeyerek hem hastaya fazla zaman ayıracak, hem de yanlış teşhis konulmasının önüne geçilecek.

Sağlık Bakanlığı, muayene olmak için hastaneye giden vatandaşlara daha fazla vakit ayrılması için hekim sayısının artırılmasına ilişkin de çalışmaları devam ediyor. Bakanlığın bu yönde yürüttüğü çalışmalarla, batı ve doğu arasındaki hekim farkının büyük oranda azaldığı görülüyor. Bu durumda uzman hekim başına düşen nüfusun en fazla olduğu il ile en az olduğu il arasındaki oran Aralık 2002'de 14 kat iken bu oran Aralık 2010'da 3 kata indirildi. Ayrıca 2002 yılında Ağrı, Hakkari, Şırnak Muş gibi doğu ilerinde hekim başına ortalama 27 bin kişi düşerken, bugün bu oran ortalama 4 bin kişiye kadar düşürüldü. Böylelikle hem "doğuya hizmet gitmiyor" gibi eleştirileri son bulurken, hem de hekimler artık hastalara daha fazla zaman ayırmaya başladı.
 

muayene
süresi
20
dakika
olacak
Yorum (29)
Uzm
Güldürmeyin beni. Hasta başına ödenen 20 Tl ile çok az hasta bakıp ayakta kalacaksınız ha. Ayrıca nezle için 20 dk ayırmaya gerek yok ama 20 dakikanın da yetmeyeceği hastalar da var. Doktor ayarlar.
0
Cevapla
BEKİR ÖNSOY
OLMASINI EN ÇOK İSTEDİĞİM REFORMLARDAN BİRİ. HEM HASTA İÇİN , HEM DOKTOR İÇİN MNÜKEMMEL BİR ŞEY. YILLARDIR İSTEDİĞİMİZ SAVUNDUĞUMUZ VE MÜCADELESİNİ VERDİĞİMİZ BİR KONU. HER HASTAYA 20 DAKİKA, YANİ GÜNDE 24- 30 CİVARI HASTA MUAYENE EDİLECEK. AMA MERAK ETTİĞİM BİR KONU ÖRNEĞİN BİR DAHİLİYE UZMANI 30 HASTA MUAYENE VE TEDAVİ EDİP BAKANLIĞIN DEDİĞİ GİBİ 10 000 TL DÖNER SERMAYE ALACAK DİMİ ???
0
Cevapla
Dr Hakan
Evet her hastaya 20 dk ayırırsanız Sağlık Bakanlığı 10.000 lira döner verecek. Yorumlara şekil çizme özelliği konsa ne alacağınızı bir şekille ifade ederdim ama :-))
0
Cevapla
Tip doktoru
20 dk da 100 hasta bak isterler, geleni geri çevirme derler, dışarda insanlar sabirsizlanir, yatıyor diye sikayet edilirsiniz, hastalar odaya girip görüşmeyi bölerler, malesef bu su anda göz boyama
0
Cevapla
dokuzköydenkovulan
GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜREN AÇIKLAMA!.. güldürüyor çünkü olacak şey değil...ama düşündürüyor çünkü günde 60 hasta bakmak için polikliniğin 20 saat açık olması gerekir!!!ÜRKÜTÜCÜ!..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir