Medimagazin logo

Neredeyse gözünden oluyordu: Doktor olduğumu anlayınca hasta yakınları bana saldırdı

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Servisinde görevli Uzman Dr. Durmuş Alpaslan Demirci, göz servisinde ameliyat olmayı bekleyen hasta yakınları tarafından darp edildi. Gözünden yaralanan hekim acil servise kaldırıldı.
 Neredeyse gözünden oluyordu: Doktor olduğumu anlayınca hasta yakınları bana saldırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADANA-Sağ gözüne yumruk yedikten sonra kendinden geçtiğini, sol gözünü acil serviste açtığını söyleyen Üroloji Uzmanı Dr. Durmuş Alparslan Demirci, şöyle konuştu: “Koridorda gelen sesler üzerine baktığımda göz servisi önünde küfürlü konuşup, bağıranları gördüm. Hastamızı ameliyathaneye almazsanız biz bu hastaneyi yakarız. Burada çalışanlara ve doktorlara küfürler ediyorlardı. Ben de sakinleştirmek için yanlarına yaklaştım. Arkadaşlar ben üroloji hekimiyim. Sakin olun. Elbette sizin hastanızda ameliyata alınacaktır dedim. Benim doktor olduğumu anlayınca hasta yakını 3 kişi bana saldırdı."


Gözünün üstüne yediği yumruktan sonra mide bulantısı, kusma ve bilinç kaybı yaşadığını anlatan Dr. Demirci, şunları söyledi:

"Diğer gözümü acil serviste açtım. Arkadaşlar beni getirmiş. Darbe aldığım gözümden daha önce ameliyat olmuştum. Canım çok yandı. Görme problemim sürüyor. Ben bir insanın başka insana şiddetine zaten karşı biriyim. Ama insanların hayatını kurtaran, insan canıyla uğraşan hekim ve sağlık çalışanlarının şiddetten izole edilmesi gerekir. İnsanlık dışı davranışları hiç kimseye yakıştırmıyorum. Saldırganların hastası benim hastam olmadığı gibi bizim servisin hastası bile değildi. Bana bunu yapanlardan şikayetçiyim."


Uzman hekim Durmuş Alparslan Demirci’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, yaptığı açıklamada, “Sağlıkta kışkırtılmış şiddet her gün bir veya birkaç hekimin veya sağlık çalışanının ya canına ya da onuruna kast ediyor. Hastane içinde bağırıp küfür savurarak gezen hasta yakınlarını yatıştırmak, sorunlarını anlayıp yardımcı olmak ve başka birilerine zarar vermelerini önlemek isteyen doktora kalkan el cezasız kalmamalıdır” diye konuştu.
Olay sonrası üç saldırganın gözaltına alındığı bildirildi.

sağlıkta şiddet
adana
dr. durmuş alpaslan demirci
Yorum (5)
Dr meral
Muezzinoglu ve bakanlık yetkilileri, vali, genel sekreter derhal hasta yakınlarını arayarak saldırırken kullandıkları ellerinde kırık çıkık olup olmadığını sorgulamalı geçmiş olsun dileklerini iletmeli. Hatta basini yanına alarak bunu yapmalı Doktoraya derhal soruşturma açmalı Tek bir dileğim var halkı bu hale getirenler bu uygulamaların uygulayıcısı olsunlar Hiçbir makam sonsuza kadar olmaz mutlaka bu olaylar kendi başlarında gelecek Selamlar
4
Cevapla
bozeren
bu olay, sağlık sistemimize kapak olsun. hukuk yine takım elbise- kravatlılıktan (iyi halden) salar bunları. sağlık reformu/ bakanlığı, ttb.. heeepsi hikaye. bu memlekete HUKUK REFORMU şart. yoksa, bu memlekette iyiler artık yok olacak. hekim kardeşimize geçmiş olsun dilerim. umarım tez zamanda sıhhatine kavuşur.
3
Cevapla
tevfik fikret ilgenli
Alparslan arkadaşımızla bir yıl aynı hastanede çalıştım.Tanıdığım en iyi hekimlerdendir.Geçmiş olsunlar sorunlar çözülmüyor.Vicdanı olan yetkililere umarım bir uyarı olur.Onlarda ayn şekilde saldırıya uğrayabilirler.Saygılarımla
6
Cevapla
Ali Koşar
Yapılan amacına ulaşmış. Halk memnun, karşılığı %49. Kim takar sağlık personelini. Amaç zaten buydu. Hekimlerin toplumdaki itibarını düşürmek onları pas pas yaparak oy almak. Sistem gayet güzel işliyor.
0
Cevapla
selim yildiz
ya arkadaş sizin işiniz mi yok itle kopukla muhatap oluyosunuz. hastane bunlarla ilgilenilmesi için profesyonel! güvenlik görevlileri caliştırıyor, haberiniz var mı? isterrlerse hastaneyi yıksınlar size ne? neyse, geçmiş olsun.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir