Medimagazin logo

Promosyonların taksitlendirilmesine tepki

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin bankalardan elde edilen promosyon gelirlerini çalışanlarına uzun vadede ödemek istemesi, personelin tepkisini çekti.
Promosyonların taksitlendirilmesine tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAMSUN-Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen ve KESK'e bağlı SES üyeleri, kanuni hakları olan bankalardan elde edilen promosyon gelirlerinin, hastane yönetimi tarafından yasal hakları çiğneyerek tek sefer yerine aylık, cüzi miktarlarda verilmek istenmesini protesto etti. Promosyon ücretlerinin ödenmesiyle ilgili düzenlemelerin ardından, çalışanların hakları olan ücretlerin artık tek seferde çalışanlara ödenmesi gerektiğini ifade eden çalışanlar, idarenin aylık promosyon ücretlerinin ödenmesine ilişkin girişimlerine anlam veremediklerini ifade etti.


Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Yusuf Alan, hastane idaresinin, personeli mağdur eden 'promosyonun aylık periyotlarla ödenmesi'ni öngören maddeyi iptal etmesini istedi. Alan, "Talebimiz yerine getirilmezse iş yavaşlatma eylemlerine başvuracağız. Promosyon ücretlerinin başhekimliğin ve bankaların işine gelen aylık taksitler yerine, tek seferde ödenmesini istiyoruz" dedi.


SES Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal ise, promosyonlarla ilgili kararın sendikalar olmadan verilemeyeceğini, promosyon paralarının eşit bir şekilde tek seferde dağıtılması gerektiğini, bundan sonra sendikalar olarak bu tür konularda ortak hareket edeceklerini dile getirdi.

promosyonların
taksitlendirilmesine
tepki
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir