Medimagazin logo

“Sağlık çalışanlarının taban ücretleri artırılmalı”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık kurumlarında performans sistemine yönelik eleştirilerin ortadan kalkması için taban aylıkların yoksulluk sınırının üstünde olması gerektiğini söyledi.
“Sağlık çalışanlarının taban ücretleri artırılmalı”
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Bazı sivil toplum örgütlerinin katıldığı iş bırakma eylemi hakkında açıklamada bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Eylem, demokratik bir haktır. Bize göre, eylem ve grevler, müzakere sürecinin sonuçsuz kaldığı durumlarda başvurulması gereken bir yöntemdir. Biz müzakere süreci neticesinde sonuç alınabildiğini, sağlık çalışanlarını temsil ettiğimiz iki yıllık yetki dönemimizde ispatladık. Sağlık çalışanları, adil ve güvenli olmayan çalışma koşullarına mahkum olmayacaktır. Biz bunun mücadelesini veriyoruz ve sonuç alıyoruz. Sözleşmeli personele kadro hakkı böyle bir mücadelenin başarısıdır. Kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı, müzakere masasında kalanların elde ettiği bir haktır” dedi.

 

Toplu Sözleşme Masasına Hazırlanıyoruz

 

Sağlık çalışanlarının fiilen kapasitelerinin üstünde çalıştıklarını belirten Memiş, “Performans sisteminin sağlık kurumlarında anlamlı hale gelmesi için, önce çalışanlara yoksulluk sınırı üzerinde ücret ödenmelidir. Bu oran Memur-Sen’in son araştırmasına göre 2 bin 477 TL’dir. Bu taban ücretin üzerine çalışanların katkılarıyla oluşan döner sermaye gelirlerinden adil bir ek ödeme dağılımı gerçekleştirilmelidir. Bu yapılırsa performans sistemi büyük bir özveri ile çalışan sağlık personeli için ödül anlamı kazanacaktır” şeklinde konuştu.

 

Metin Memiş, toplu sözleşme masasına bu taleple oturacaklarını da belirterek, ikincil mevzuatın çıkmasını beklemeden toplu sözleşme taslak çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Memiş, “Ücret adaletsizlikleri, uzun ve kuralsız çalışma koşulları, performans sisteminin olumsuzlukları, çalışanlar üzerindeki bürokratik baskılar ve diğer birçok konuda çalışanların temel taleplerinin yer aldığı bir toplu sözleşme taslağı ile muhataplarımızın karşısına oturmayı hedefliyoruz. Bunun için önce hizmet kolumuzdaki meslek örgütleri ile bir araya gelerek, toplu sözleşme çalışmalarını en geniş katılımla müzakere etmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

“sağlık
çalışanlarının
taban
ücretleri
artırılmalı”
Yorum (3)
h.f.
hadi ordan...genel greve bile destek olmuyorsunuz,sonrada konuşuyorsunuz...yuh size !!!
0
Cevapla
Cemal Geçkin
Tüm illerde eylemi kırmak için uğraşan Memur-Sen'li hastane müdür, müdür yardımcıları, sağlık müdürlüğü yöneticileri neden "demokratik hak"tan habersiz görünüyor dersiniz?
0
Cevapla
CEMAS
BaKANA YAĞ İÇİN HERŞEYİ YAPTINIZ SONRA BİZE ŞİRİNLİK YAPARSINIZ.YUH Kİ NE YUH
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir