Medimagazin logo

Sağlık personeline saldırıya 16 ay hapis cezası verildi

Sağlık çalışanlarına hasta ve yakınlarından gelen saldırılara bugüne kadar verilen en büyük ceza Ankara 14. Ceza Mahkemesi'nden çıktı.
Sağlık personeline saldırıya 16 ay hapis cezası verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Sağlık-Sen'in Atatürk Hastanesi'nde saldırıya uğrayan üyesi adına açtığı davada mahkeme, saldırıyı gerçekleştiren hasta yakınını 16 ay hapisle cezalandırdı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, mahkemenin şiddet konusunda caydırıcılığı artıracak nitelikte bir karar verdiğini söyledi.

Hastanelerin şiddetin en yaygın olduğu kurumlar haline dönüştüğünü kaydeden Kaçar, Türk Ceza Kanunu'nda kamu görevlilerine yönelik işlenen suçların cezasının 1 yıldan az olamayacağı hükmü yer aldığı halde, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların bugüne kadar cezasız kaldığını dile getirdi. Kaçar, yapılan araştırmalara göre sağlık çalışanlarının gardiyanlar ve polislerden daha fazla şiddetle karşı karşıya kaldığını da ileri sürdü.

Öte yandan Sağlık-Sen'in 12 ilde bin 500 sağlık çalışanının katılımıyla gerçekleştirdiği araştırma, hastanelerde şiddet riskinin çalışma motivasyonunu bozduğunu ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre sağlık çalışanların yüzde 68'i hasta ve yakınlarının sözel veya fiziksel şiddetine maruz kalıyor.

sağlık
personeline
saldırıya
16
ay
hapis
cezası
verildi
Yorum (3)
ismailbayal
sayın bakanım bu cezaya üzülmüştür.bakanımıza göre hasta her zaman haklı maalesef.
0
Cevapla
ali yüce
Gerçekten kötü olmuş. Sağlık bakanımız günlerce uyuyamaz artık, çok üzücü. Kararı veren hakimin başına neler gelir, nerelere tayini çıkar zamanla görürüz?
0
Cevapla
Dr.Cevdet
Görev başında hakarete ya da saldırıya uğrayan arkadaşlar mutlaka savcılığa başvurup hakkını arasınlar. Saldırganın yaptığı yanına kar kalmasın. Bu şekilde hakkını arayan arkadaşlarımız mahkemede hep haklı çıktı. Bu işlerle kim uğraşacak demeyin duyarlı olun. Lütfen bu konuda duyarlı olalım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir