Medimagazin logo

Terör örgütü tıp öğrencisini kaçırdı

Tıp Fakültesi öğrencisi Aynur A'nın terör örgütü tarafından kaçırılması üzerine ailesi, seslerini duyurmak için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelere katıldı. Baba Şemsettin A. 'Kızımı kandırdıktan sonra silah zoruyla götürdüler' şeklinde konuştu.
Terör örgütü tıp öğrencisini kaçırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Aynur A'nın terör örgütü tarafından kaçırıldığını ileri süren ailesi, seslerini duyurmak için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelere katıldı Terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarının serbest bırakılması için Batman'dan Diyarbakır'a gelerek seslerini duyurmaya çalışan ailelere dahil olan Şemsettin ve Hamide A. çifti, kızlarından 27 gündür haber alamadıklarını belirtti.

ZAHO'YA GİTTİ

Şemsettin A, gazetecilere, yaptıkları araştırma sonucunda kızının Zaho'ya gittiğini öğrendiğini anlattı. Kızının gönderdiği mektupta, 'Beni merak etmeyin. Suriye'ye hastaları tedavi etmeye gidiyorum' şeklinde ifadenin yer aldığını kaydeden Şemsettin A, şöyle konuştu:

'KIZIN ARTIK BİZİMDİR' DEDİLER

'Ben de bunun üzerine eşim ve çocuğumla beraber bir hafta boyunca Suriye'de kızımı aradım. Herhangi bir yerde izine rastlamayınca Irak'a gittik ve orada bir kampta olduğunu tespit ettik. Kamptaki sorumludan rica ettik, 'kızımızı verin' dedik. Beni öldüreceklerini söylediler. Kamptakiler 'kızın artık bizimdir' dediler.'

DİYABET İLACI KULLANMALI

Şemsettin A, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Diyarbakır'daki mitingi öncesinde kendisi ile havaalanında görüştüğünü bildirerek, kızı gelinceye kadar Diyarbakır'da oturma eylemini sürdüreceğini dile getirdi. Kızının diyabet hastası olduğunu ve düzenli olarak kullanması gereken bazı ilaçları bulunduğunu vurgulayan Şemsettin A, konuşmasını şöyle sürdürdü:

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜK

'Başbakan Erdoğan ile görüştük, durumu anlattık. Kızımın hayatından endişeliyim. Benim kızımın kimseyi öldürme gibi bir niyeti yok, karıncayı bile incitemez. Kızımı kandırdıktan sonra silah zoruyla götürdüler. 4-5 kişi silahla başında durduğu zaman mecbur kalıp onlarla gitmiştir. Yalanlarla kandırıp götürdüler. Ben kızımı istiyorum. Barış istiyoruz, insanlık istiyoruz. Kimsenin çocuğunun ölmesini istemiyoruz.'

Anne Hamdiye A. eylem yapan aileleri televizyondan takip ettiklerine değinerek, 'Tüm aileler ile beraber çocuklarımızın gelmesini istiyoruz. Çocuklarımız gelinceye kadar burada eyleme devam edeceğiz' dedi.

terör
örgütü
tıp
öğrencisini
kaçırdı
Yorum (2)
Frankie Bellevan
demek ki int.dr.aynur kardeşimiz kafasında birşeylerin yanlış gittiğini düşünüyordu ve kafasındaki soru işaretlerine doğru yanıt verecek onu rahatlatacak birilerini yakın çevresinde bir türlü bulamadı. büyük ihtimalle de kendi özgür kararıyla örgüte katıldı. silah zoru falan da hikaye. bir tür avuntu,teselli. zaten ülkemizde örgütten bol birşey yok. önemli ve zor olan hangisine katılacağına karar vermen. eğer gerçekten istersen bol bol düşünür,tartışır sonra da birinde karar kılarsın. sonra da birileri sana yardımcı ! olur. burada da nedense "sistem" asla sorgulanmaz. oysa örgüte katılmanın keyifli birşey olmadığı da aşikar. kolay bir karar da değil. ailen,çevren,devletin tarafından dışlanacaksın. hayatın boyunca da bu izle,fişlenmiş bir şekilde yaşayacaksın. böyle düşündüğünde de geri dönüşün asla olmayacak. bu durumdaki tüm kardeşlerimizi suçlamak,dışlamak,öfke kusmak yerine "dönülmez akşamın ufkunda vakit çok geç" olmadan onlara ulaşmak destek olmak ve onları anlamaya çalışmak gerekiyor. bu elbette onları yaptıkları konusunda onaylamak anlamına gelmez. bu arada bugünlerde pek çok ilimizden pek çok gencimizin neden ışid saflarına katıldığını da ciddi ciddi sorgulamak,tartışmak gerekiyor. ülkemizde gençlerin o kadar çok sorunları var ki. gençler kendilerini baskı altında hissettiklerinde ya da sırtları aşırı derecede sıvazlandığında birbirinden çok farklı davranış kalıpları sergileyebiliyorlar.
0
Cevapla
deniz
Yazık çok yazık.....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir