Medimagazin logo

Vekil ebe-hemşirelerle 4/C'liler de kadro istiyor

Türk Sağlık-Sen, vekil ebe-hemşireler ile 4/C'lilere de kadro verilmesi için Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığına başvurdu.
Vekil ebe-hemşirelerle 4/C'liler de kadro istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Sendikadan yayınlanan açıklamaya göre, başvuruda, 4 Haziran'da yayımlanan kanun hükmünde kararname ile sözleşmeli memurların kadroya atanmasının düzenlendiği anımsatıldı.

Kanun hükmünde kararnamede, hizmet sözleşmesi imzalamak suretiyle kamuda görev yapan 4/C'li personel ile vekil ebe-hemşirelerin bu kapsama alınmayarak mağdur edildikleri savunulan başvuruda, vekil ebe-hemşireler ile 4/C'lilerin kadroya geçme hakkından mahrum bırakılmasının Anayasa'nın "eşitlik" ilkesine aykırı olduğu belirtildi.

Başvuruda, söz konusu kamu çalışanlarının memur kadrosuna geçme hakkından faydalandırılmamasının, "her türlü hukuki-vicdani ve mantıkî temelden uzak bir uygulama olduğu, bu durumun aynı zamanda 'idarenin yeknesaklığı' ilkesine de ters düştüğü" görüşüne yer verildi.

Başvuruda, 4/C'liler ile vekil ebe-hemşirelerin de memur kadrosuna geçirilmesi için gerekli yasal değişikliğin ivedilikle yapılması talep edildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sözleşmelileri kadroya geçiren kanun hükmünde kararnamede vekil ebe-hemşireler ile 4/C'lilerin kapsam dışı bırakılmasının ciddi bir eksiklik olduğunu belirtti. Kahveci, şunları kaydetti:

"Sendikamız, vekil ebe-hemşireler ile 4/C'lilerin de kadroya alınması için yoğun bir mücadele gösterecektir. Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına başvuru yaparak bu süreci başlattık. Bizim isteğimiz kamuda tüm çalışanlarının kadrolu olmasıdır. Bundan sonra da asla sözleşmeli personel alımı yapılmamalıdır."

vekil
ebe-hemşirelerle
4/c'liler
de
kadro
istiyor
Yorum (3)
SEDA CAN
LÜTFEN NE OLUR YALVARIRIZ SİZE VEKİL HEMŞİRELERİ AYIRMAYIN ONLARADA SÖZLEŞMELİ OLMA HAKKI BARİ VERİN ALLAH RIZASI İÇİN BİZDE HAKETTİK EMEK VERDİK
1
Cevapla
ramazan köksal
bu konuyu medya cözer başbakanı proğramınızda konuk ediyorsunuz bunu bizim bir başbakana siz sorun tek catıya evet diyen bakanlar bunda evet diyecektir eminim daha olmadı 4b ye razıyız
0
Cevapla
Azime ÖZTÜRK EROGLU
vekil ebe ve hemşirelerede bir hak verilmeli.5 yılım dolmak üzere neden adil davranılmıyor 4 ay sonra 5 yılım dolacak.beş yıl vekil ebe olarak çalışma yapmış olanlara hak verilecekti,nerde verilen sözler bizimde emeklerimiz var, güneydoguda hizmet verdik bu devlete neden bizede bir hak verilmesin ki?vekil imamlarda bizimle aynı statüde değillermiydi neden onları kapsıyorda bizi kavsamıyor değişiklikler.artık bizimde habsimiz açıksın,bizide hatırlasın bu devlet büyükleri 5 yıl oldu yeter diyorum artık.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir