Medimagazin logo

112 çalışanına hakarete 10 ay hapis!

Kadın görevliye ambulansın geç kaldığı gerekçesiyle hakaret ettiği öne sürülen sanığa 10 ay hapis cezası verildi.
112 çalışanına hakarete 10 ay hapis!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konya Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi'nde operatör olarak çalışan kadın görevliye ambulansın geç kaldığı gerekçesiyle hakaret ettiği öne sürülen sanığa 10 ay hapis cezası verildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sedat S. (47), hastasını hastaneye götürmek amacıyla cep telefonundan Konya Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi'ni arayarak ambulans istedi.

Sedat S, ambulansın gelmemesi üzerine kısa bir süre sonra merkezi tekrar aradı.

Sedat S, hastanın durumunu soran kadın görevli operatör K.H'ye (28), ambulansın geç kaldığı gerekçesiyle küfür ettiği iddia edildi.

K.H'nin şikayetçi olması üzerine Sedat S, hakkında ''hakaret'' suçundan dava açıldı.

Konya 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık Sedat S, hakkında 1 yıl hapis cezası verildi.

Sanığın mahkemedeki iyi hali göz önünde bulundurularak bu cezası 10 aya indirildi. Cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

5 yıl denetim süresine tabi tutulacak olan sanığın, denetim süresi içinde yeni bir suça karışmaması halinde, hükmün ortadan kaldırılacağı ve davanın düşeceği bildirildi.

-7 bin ihbardan sadece 400'ü gerçek-

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne gelen ihbarların yüzde 80'ninin asılsız ihbarlar olduğunu söyledi.

Asılsız ihbarlar içerisinde çalışanlara hakaret ve küfürler edildiğine dikkati çeken Küçükkendirci, söz konusu kişilerin tespit edilerek savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Hizmet kurumu olan bu tür yerlere vatandaşların çok hassas davranması gerektiğini dile getiren Küçükkendirci, ''Maalesef bize günde yaklaşık 7 bin civarında ihbar geliyor ama ekiplerimizin çıktığı vaka sayısı sadece 400 civarında. Bir çalışana küfür eden sanığa verilen ceza bizi memnun etti. 112'yi arayarak personele hakaret ve küfür ederek hattı ve çalışanları meşgul eden kişilere emsal gösterilebilecek bir karar'' dedi.

112
çalışanına
hakarete
10
ay
hapis!
Yorum (2)
My
Hakaret et hapis cezası ver, darp et serbest bırak bu mü adalet artık yasal düzenleme şart kimsenin umrunda degil. önce yasal düzenleme yap sonra yasal destek ver. Yasalarda boşluk varsa bunu avukat tutarak halledemezsin...
0
Cevapla
Dr. jane Doe
Madem serbest kalıyor, cezası erteleniyor, hakaret edenleri kocası, babası, erkek kardeşini çağırıp odunla dövdürenler de onlar da serbest kalacak demek. Hmmm....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir