Medimagazin logo

31 bin sağlıkçı şiddet gördü

Başkent'te bir araya gelen sağlık çalışanları, 17 Nisan 2012'de hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümünde, sağlıkta şiddete dikkat çekmek için Sağlık Bakanlığı'na siyah çelenk bıraktı.
Kaynak: HÜRRİYET
31 bin sağlıkçı şiddet gördü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakanlığın 113 Beyaz Kod kayıtlarını açıklayan Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Atasoy, son 3 yılda 18 bini hekim olmak üzere toplam 31 bin 767 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını kaydetti. Arslan'ın ölümünün üzerinden üç yıl geçtiğini, gelecek hayalleri olan bir hekimken, hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatan Atasoy, sağlık bakanlığı'nın Ersin'in ölümünden bu yana sağlıkta şiddeti önlemeye katkısı olabilecek hiçbir gerçek tedbir almadığını vurguladı.

31
bin
sağlıkçı
şiddet
gördü
Yorum (12)
Dr erhan
Ey sağlık bakanlığı yetkilileri, umarım bu sayfayı okuyan bir bürokrat olur. Ben her zaman ak partiye oy vermiş Erdoğan hayranı bir hekimim. Ve sağlıkta şiddetin geldiği boyutlardan ciddi seviyede rahatsızlık duyan ve endişelenen bir sağlık personeliyim. Yaklaşık 10 kez sözlü saldırılara maruz kaldım (hiçbirini şikayet etmedim) ve bir kez linç girişimine maruz kaldım. Ak Partiyi desteklediğim için bunu hak ettiğimi söyleyen Meslektaşlarım var. Bu benden çok sizin adınıza bir utanctır. Lütfen bu meseleyi artık çözün. Azılı din düşmanı chp malesef 2. Parti olduğu için ben acillerde öldürüleceğimi bilsem veya CHP'nin şiddet sorununu çözeceğini bilsem, asla ve asla ak partiye oy vermekten vazgeçmem. Bizim için önce din ve imanımız gelir. Ancak bu mesele en başta vatandaşı mağdur ediyor çünkü hasta hekim ilişkisi diye birşey kalmadı. Komplike ve ciddi hastaları mağdur ediyor çünkü şiddet riskinin yanında akıllara zarar malpraktis kanunu doktorları bu tür vakalardan uzak tutuyor. Ey gönül verdiğim partinin yetkilileri, lütfen sesime kulak verin ve bu zulmü durdurun artık.
0
Cevapla
ailekolesi
erhan hocam kulube hosgeldin ama bosuna bekleme bakanlik bunca zamandir bizi hic duymadi kaderimizle basbasayiz.neyazikki durumumuz budur.sen de kendini bakanliga veya yoneticilige at.sonrada kulaklarini kapat aci cigliklarimizi duyma
0
Cevapla
dişhekimi
Dr. Erhan senin dinin imanın için sağlıkta şiddete ve malpraktise devam mı yani
0
Cevapla
seyfi doğanay
çok da tın.varsın 123 bin hekim akpye oy vermesin.zaten oy potansiyelleri yok sayılıp halka yönelmeyi seçmiş akp.bence korkak tavuk misali göbeğini buyutmeye çalıştıkça daha çok şiddet görür sağlıkçılar.
0
Cevapla
turan
Dr Erhan ey. eyy.. eyyy.. eyyyy... Bu kadar ey me doğrul biraz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir