Medimagazin logo

4 tıp 5 de diş hekimliği fakültesi daha geliyor!

Resim Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile beş üniversitede diş hekimliği, dört üniversitede tıp fakültesi açılacak. Bazı üniversitelerin fakültelerinde ise isim değişikliğine gidildi veya kapatıldı.
Kaynak: HÜRRİYET EĞİTİM
4 tıp 5 de diş hekimliği fakültesi daha geliyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile birçok üniversitede yeni fakülteler, yüksekokullar ve enstitüler kurulmasına, üniversitelerin bir kısmında da bazı fakülteler kapatılmasına ve isim değişikliği yapılmasına karar verildi. 

 

 Buna göre Beykent Üniversitesi’nde tıp ve diş hekimliği, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde diş hekimliği, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde tıp, KTO Karatay Üniversitesi’nde tıp ve diş hekimliği, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde tıp ve diş hekimliği ve Ufuk Üniversitesi’nde diş hekimliği fakülteleri kurulacak. Böylece dört üniversitede tıp fakültesi, beş üniversitede de diş hekimliği fakültesi açılacak.


Ayrıca Kadir Has Üniversitesi’nde uygulamalı bilimler fakültesi, Kocaeli Üniversitesi’nde ulaştırma yüksekokulu, bu yıl yeni öğrenci alacak MEF Üniversitesi’nde sanat, tasarım ve mimarlık fakültesi, yabancı diller yüksekokulu, tarım ve Yaşam Bilimleri Fakültesi, Niğde Üniversitesi’nde İslami İlimler Fakültesi, Uşak Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Enstitüsü kurulacak.

Bakanlar Kurulu kararı ile sekiz üniversitede bulunan 12 fakültenin isimleri değiştirilecek. Bunlar arasında Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin adı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yeni adı İşletme Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin adı Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi’nin adı da Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi olacak. İki fakültesinde isim değişikliği yapılan MEF Üniversitesi’nde de Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nin yeni adı Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yeni adı ise İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi şeklinde değiştirilecek.

Öte yandan 10 üniversitedeki 11 fakülte veya yüksekokulun da kapatılmasına karar verildi. Buna göre Abdullah Gül Üniversitesi’nin Mühendislik ve Doğa Bilimleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Fen-Edebiyat Fakültesi’nin, Yeditepe Üniversitesi’nin Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nin kapatılacak.

4
tıp
5
de
diş
hekimliği
fakültesi
daha
geliyor!
Yorum (10)
EMRAH SOYLU
Kamuda ve serbest olarak çalışan diş hekimlerinin tonlarca sorunu olmasına rağmen, iş yapmadan muayene açıp kapatan hekimler olmasına rağmen hala ve ısrarla diş hekimliği fakültesi açmaya devam ediyorlar. Ayrıca ne hikmetse açılanların hepsi özel (vakıf) üniversiteleri. Bu hızla giderse kendi köyüme dekan olurum inşallah...
1
Cevapla
brk
heyy heeeyy. 120 diş hekimi alımına 12.000 diş hekimi başvurdu. tus için 100 boş kadroya 20.000 hekim sınav başvurusu yaptı manşetleri yakındır.
0
Cevapla
kenan karaman
En son alimlarda 50 kisilik eczaci kadrosuna 2000 kisi basvurdu (bakanlıktan alınan bilgi)Eczacılıgi bitirdiler sira Tıp ve Diş Hekimliği ne geldi.Durmak yok yola devam...
3
Cevapla
hergün
Millet hala akıllanmadı. Milletin en zeki insanları bu tıp fak ve diş hekm. harcanıyor,yazık.Bu meslekler artık 30 sene önce bitti.Bu mesleğe girip daha ne bulmayı bekliyorsunuz!!!! Uykusuz geceler,stress,az ücret, hastaneyi basan yaratıklarla uğraşacaksın vs ....
6
Cevapla
erkan
eczacılar hiçbir zaman 2 bin başvuru yapmamıştır.Son başvuru 800 kişi civarındaydı o kadar mezunumuz da yok zaten yanlış bilgi vermeyelim.Bu konuda dişhekimliğinden çok daha iyiyiz ayrıca uzmanlıkla beraber daha iyi da olacağımızın kanaatindeyim.Tıp fakültesine ihtiyaç var doğru ama diş için gerek yok adamlar zaten zor atanıyorlar ve biz de öyle.Gerek yok artık bu meslekleri harcamayın.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir