Medimagazin logo

5 ayda 5 böbrek nakli

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde hizmet veren organ nakli merkezi, bölgede böbrek bekleyen diyaliz hastalarının umudu oldu.
5 ayda 5 böbrek nakli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

VAN-Kentte 5 ay önce kurulan ve bugüne kadar 5 böbrek naklinin gerçekleştirildiği merkezde, geçtiğimiz hafta iki kardeşe ablalarından böbrek nakli yapıldı. Başarılı geçen ameliyatların ardından diyaliz makinesine bağlı yaşamaktan kurtulan kardeşler, yeniden yaşama tutundu.

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce böbrek nakli yapmak isteyen hastaların batıdaki illere gitmek zorunda kaldığını anımsatarak, bu bağımlılığı ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Batıda hastalara sağlanan tüm hizmetlerin Van'da da verildiğini vurgulayan Çankaya, "Geçtiğimiz hafta 3 hastaya daha nakil gerçekleştirdik, şu anda durumları çok iyi. Yakında taburcu edeceğiz. Sağladığımız bu imkanı vatandaşlarımızla paylaşmak istedik. Burada bu işlemlerin sürekli olarak yapılması için elimizden geleni yapacağız. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm hocalarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Organ Nakil Merkezi olarak geçtiğimiz hafta yaptıkları ameliyatlarla 5'inci böbrek naklini gerçekleştirdiklerini anlatan YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi Başkanı Doç. Dr. Aziz Sümer ise geçtiğimiz hafta iki abladan iki kardeşe böbrek nakli gerçekleştirerek önemli bir başarıya daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hastaların durumunun çok iyi olduğunu, taburcu edileceklerini ifade eden Sümer şöyle konuştu:

"Böbrek nakli merkezi kurmak çok zor. Kısa zaman önce kurulan merkezimizde başarılı nakiller gerçekleştirdik. Bu başarının elde edilmesinde büyük emekleri olan rektörümüze ve başhekimimize teşekkür ederiz. 2011 yılında deprem geçirmiş ve hastanesi tamamen yıkılmış bir üniversiteden, organ nakli yapılabilecek bir merkez oluşturmak kolay değil. Amacımız daha fazla nakil yapmak. Bunun için de süreye ve halkın bizi tanımasına ihtiyacımız var. Bölge insanının burada bu işlerin yapıldığını algılaması gerekiyor."

İnsanların Van'da da bu tür başarılı tıbbi işlemlerin yapıldığını bilmesinin kendileri açısından son derece önemli olduğuna dikkati çeken Sümer, kadavradan da nakil yapmak istediklerini ifade etti.

5
ayda
5
böbrek
nakli
Yorum (2)
kazı kazancı
ne haber özelliği var bunun yahu,neredyse köylere tıp fakültesi açılacak,böbrek nakli yapsan ne yapmasan ne ,adam gibi haberler koyun yahu....
0
Cevapla
Zafer
Okumanın , doktor olmanın, cerrah olmanın, transplant ( sen bilmezsin simdi ne olduğunu ) bilmeyen , oturduğu yerden konuşan insanlara bazı insanlara rağmen , bu haberin kaynağı doktorlar cok daha guzel seyler yapacaklar. Ve tabiki oralarda da bu gibi işlerin yapıldığını duyurmak icin bu haberler olmalı .
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir