Medimagazin logo

ABD'de malpraktis yasalarından dolayı beyin cerrahları ameliyata girmekten çekiniyor

Türk Nöroşirürji Derneği (TNDer) tarafından 29.’su düzenlenen bilimsel kongre, her yıl olduğu gibi bu yılda Nöroşirürji alanında dünyanın önemli isimlerini bir araya getirdi. Antalya Kaya Palazzo Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve beş gün süren kongre; 36 konferans, 144 konuşma, 4 olgu tartışması, 36 panel, 193 sözlü bildiri, 41 tartışmalı poster sunum ve 101 oturum ile bilimsel açıdan zengin bir programdan oluştu.
ABD'de malpraktis yasalarından dolayı beyin cerrahları ameliyata girmekten çekiniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

‘11. Nöroşirürji Hemşireliği Kongresi’ ve ‘11. Nöroşirürji Asistanlığı Oturumu’ da kongre kapsamında yapıldı. Ayrıca dünyanın birçok ülkesinden uzman hekim ve öğrencilerin katıldığı, 4. IBNC ‘International Basic Neurosurgery Course – Uluslar arası Temel Nöroşirürji kursu ‘Nörovasküler Cerrahi’ temasıyla ve dünyanın önde gelen Amerikan Beyin ve Sinir Cerrahisi Derneklerinden “Congress Of Neurological Surgeons(CNS)”, üyelerinin katımı ve destekleriyle yine kongre kapsamında gerçekleşti.

70 ÜLKEDEN EĞİTİM ALMAK İÇİN GELDİLER…
Dünyanın önemli beyin cerrahisi derneklerinden biri olan CNS, ‘Küresel Eğitim’ misyonu gereği TNDer ile ortak bir çalışmaya imza atarak kongreye ve 4. INBC’ye her biri konusunda uzman üyeleri ile katkı sağladı. CNS ve TND üyeleri bu yıl 4. gerçekleştirilen ve ‘Nörovasküler Cerrahi’ konusu ile gündeme gelen,  Uluslararası Temel Beyin Cerrahisi Kursunda Afrika, Amerika ve Avrupa dahil olmak üzere 70 ülkeden gelen asistan ve yeni uzmanlara kurs ve ders verdi.

“TÜRKİYE BU KONGRE İLE DOĞU – BATI ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİNİ ÜSTLENİYOR.”

Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeki Şekerci kongrenin bilimsel açıdan oldukça verimli geçtiğini belirterek; “Bu yıl ilk kez ulusal kongre yapısı değiştirilerek, Uluslararası Temel Nöroşirürji Kursu(INBC) ile birlikte gerçekleştirildi. Ayrıca, CNS ile yapılan işbirliği gereği Türkiye tıp alanında doğu-batı arasında köprü görevini de üstleniyor.  1371 aktif üyesi ile beyin ve sinir cerrahisine önemli bilimsel katkıları olan derneğimiz, üyelerinin özlük hakları ve mesleki sorunlarının çözümleri konusunda da önemli çalışmalar yürütüyor. Her yıl yaklaşık olarak 25 – 30 bilimsel toplantı düzenleyen TNDer, yılda ortalama 10 genç uzmana yurt dışında önemli merkezlerde araştırma ve eğitim çalışmalarına destek için burs sağlamaktadır. 6 öğretim – eğitim alt grubu ve çeşitli konularda faaliyet gösteren 17 kurul ile çalışmalarını aralıksız sürdüren derneğimiz, aynı zamanda akademik unvanı profesör olan ve eğitimcilerin kurdukları Türk Nöroşirürji Akademisi’ni de(TNA) bünyesinde barındırdırıyor.  Diye konuştu.

“TÜRK BEYİN CERRAHLARI DÜNYA BEYİN CERRAHİSİ ALANINDA ÖNEMLİ BİR YER EDİNDİ.”

IBNC Başkanı Prof. Dr. Tanju Uçar ise “Türk Nöroşirürji Derneği, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilen eğitimlerde Nöroşirürjiyenlere 300’den fazla bursa vermiştir. Amerikan Beyin Cerrahisi Derneklerinden CNS ile yapılmış olan işbirliğinde, son yıllarda Türk beyin cerrahlarının yapmış olduğu başarılı çalışmalar önemli bir yere sahip. Bu vesile ile ilk kez bu kongrede bir araya geliyoruz. IBNC ile 70 ülkeden gelen doktora, çeşitli eğitim ve kurslar veriliyor. Bu kapsamda kongreye, fonksiyonel nöroşirürjide dünyanın sayılı isimlerinden Prof. Dr. Kim Burchiel, çocuk cerrahisinin önemli isimlerinden ve aynı zamanda CNS Başkanı olan Prof. Dr. Nathan Selden katılım sağladı. Ayrıca, beyin damar hastalıklarının tedavisi ile ilgili yeni teknolojiler üzerine çalışan Prof. Dr. Hidenori Kobayashi ve "Gama Knife" tedavisinin önemli isimlerinden Prof. Dr. Jean Regis'de kongrede yer aldı.  Dedi.

2017 DÜNYA BEYİN CERRAHİSİ KONGRESİ TÜRKİYE’DE…

Dört yılda bir yapılan ve dünyanın en prestijli tıp kongreleri arasında yer alan ‘Dünya Beyin Cerrahisi Kongresi’ni de, Türkiye’nin aldığını açıklayan IBNC Başkanı Prof. Dr. Tanju Uçar; “bu yıl gerçekleştirilen kongremizi, genç beyin cerrahlarının uluslararası bu platformda yer almaları ve yaptıkları işleri anlatarak, başarılarını ön plana çıkarmaları açısından da son derece faydalı buluyoruz” diye konuştu.

 

CNS  Başkanı Prof.Dr.Nathan R. Selden Medimagazin'den Dr.İbrahim Ersoy'a konuştu.



CERRAHLAR YASALARDAN DOLAYI AMELİYATA GİRMEKTEN ÇEKİNİYOR!
CNS  Başkanı Nathan R. Selden de kongrede düzenlenen basın toplantısında bir soru üzerine ABD’de uygulanan malpraktis yasaları konusunda bilgi verdi. Bazı eyaletlerde malpraktis yasalarının çok sert olduğunu belirten Prof.Dr.Selden, bu eyaletlerde çalışan bazı cerrahların ameliyata girmekten çekindiğini ancak yine de hekimlik hedefi olan hastaların tedavi edilmesi konusunda tüm gayreti gösterdiklerini belirtti.  İki gün önce senatodan çıkan Medicare ile ilgili yasada  sağlık uygulamalarının ekonomik olarak kısıtlamayı öngördüğünü ancak yapılan itirazlar nedeniyle bu kısıtlamaların gerçekleşmediğini söyledi.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ HENÜZ ARAŞTIRMA AŞAMASINDA
Türkiye’de son yıllarda çok popüler olan kök hücre konusuna da değinen Prof.Dr.Selden konuyla ilgili ise şöyle konuştu: “Santral sinir sistemindeki hücreler vücuttaki diğer hücrelerden daha farklı. Beyindeki hücrelerin kendilerini yenileme şansı yok. Beyindeki bazı hastalıklarda kök hücre çalışması yapılıyor, ben 2007 yılında bir hastama kök hücre naklini yapmıştım. Şu ana kadar altı hastada daha yaptım. Bu çalışmalarda kök hücre vermenin etkili olup olmadığına değil güvenliğini test ettik. Bu çalışma sonunda kök hücrenin kanser veya başka hastalıklara yol açmadığını gördük ancak henüz kök hücrede tedavi düzeyinde yapılmış bir şey yok. Şuan inmelerde fareler üzerinde çalışılıyor”.

 

Prof.Dr.Suat Öktem ise Türkiye'deki malpraktis oranlarının çok olmadığını ancak tazminat oranlarının giderek yükseldiğini belirterek  “Bizler amatör ruhla bu işi profesyonelce yapıyoruz” diye konuştu.

abd'de
malpraktis
yasalarından
dolayı
beyin
cerrahları
ameliyata
girmekten
çekiniyor
Yorum (5)
dr. t.k.
hedef yeni türkiye'nin cerrahlarıdır. komplikasyon=malpraktis olarak algılandığı sürece hiçbir cerrah meslektaşımın bistüri, makas kullanmaması lazım. geçen hafta ''basit bir safra kesesi ameliyatı yüzünden''(hasta yakınınca) hastası ölen meslaktaşımın hapis cezası, meslekten men, vatandaşlık haklarından men ceaüzası aldığı haberini okuduk... tüm türkiye cerrahları 1 hafta el çekse neleri değiştirebiliriz, hayal bile edemiyorum... saygılarımla.
0
Cevapla
mehmet demirci
türkiyede artık doktorluk bitmiştir daha haklarını savunan aile hekimlerine demediklerini bırakmayan uzmanlar arasından cerrahlar mı kendı aralarında iş birliği yapacakalr güldürmeyin beni ancak birbirmizin kuyusunu kazma konusunda işbirliği yapabilirler
0
Cevapla
ahmet
Cerrah arkadaşlar ne gerekiyorsa yapın, yoksa siz sadece polk yapmaktan öteye gidemeyecek hatta onu bile yapamayacaksınız.Diyecekler muayene olmuş niye operasyon düşünmediniz diye vs.Ayrıca icabçı olduğunuz gün muhakkak bir ameliyatlık iş çıkacak.Bu malpraktis yasası hem bu millet için hemde doktorlar büyük için sıkıntı.Bunu millet çok çeker...Kendisini muayene ve ameliyat edecek doktor bulamayacak.İnsanlarda iyi niyet duygularını bitirdiler.Herkes birbirine düşman gözüyle bakar oldu,hele acilde...
1
Cevapla
Jindr
Allahıma şükürler olsun ki,yeni türkiyede medeniyete en hızlı uyum sağladığımız konu,malpraktis yasalarında hekimlere ve sağlık kuruluşlarına kesilen para cezalarının meblağı oldu.1tüp merkezine 3.5 milyon(3.5trilyon) ceza,down sendromu tanısı atlandığı için verilmiş ve bu yargıtayca onanmış.maaş 2000,döner alabilirsen 3-5bin.tazminat milyon.ama ters yönde giden araba çarpsa ölsen,inşaatta iskeleden veya asansörle beraber düşüp ölsen ya yemek parası alırsın ya da evine erzak parası.madende metandan veya su baskınından boğılarak ölsen zaten suçlusun.neden asansöre kalabalık bindin?neden başka işte çalışmadın?ee bu işin fıtratında bu var!! Bilmiyormusun diye sorup dalga geçerler.zaten "güzel de ölmüşsündür".ama hakim-savcı seni ömür boyu içerde yatırsa birşey yok,karar devlet adına alındığı için cezadını da devlet çeker.öğrenci lgs-lys de sıfır çeker.sıfır..şaka gibi.ama sıkıntı yok.o öğrencinin hayatına veya devlete zarar vermiş sayılmazsın.siyasette,ithalat-ihracatta,asgari ücrette eğitimde sağlıkta komşularla ilişkide 35 yıllık terör meselesinde durum ortada.ya adalet hakim savcı?çöktü.cezası ne?sadece güzel bir açıklama:"aldatıldık,aldandık" arkadaş...biz de ultrason,mr bt yaparken güzel görüntüye kandık ve aldandık,anamnez alırken anlaşamadık,aldatıldık aldandık.
0
Cevapla
Cemalettin Tunçkaya
Doktorlardan bir şey olmaz.Birbirleri ile uğraşırken böyle önemli bir konuyu nasıl atladılar bilmiyorum.3-5 puan için büyük tazminatları ödemeyi göze alıyorlar anlamak zor.Ancak maliye vergi dilimleirni düşürmekle artık o 3-5 kuruş dahada düşecek. 12.000 TL'ye kadar % 15 29.000 TL'nin 12.000 TL'si için 1.800 TL, fazlası % 20 66.000 TL'nin 29.000 TL'si için 5.200 TL, (ücret gelirlerinde 106.000 TL'nin 29.000 TL'si için 5.200 TL), fazlası % 27 66.000 TL'den fazlasının 66.000 TL'si için 15.190 TL, (ücret gelirlerinde 106.000 TL'den fazlasının 106.000 TL'si için 25.990 TL), fazlası % 35 İşte yeni vergi dilimi.hükümet bazılarına kaynak bulurken nereden bulduğunu anladık.bizden kesip onlara vermişler.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir