Medimagazin logo

Acil serviste yatan hasta saatlerce açlıktan inledi

Sosyal medyada yayınlanan bir fotoğraf Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan çok acı bir olayı ortaya çıkardı. Fotoğrafta sedyede yatan hastanın saatlerce inlemesi üzerine genç bir hasta yakını yanına gitti ve bir şey isteyip istemediğini sordu. Adamın verdiği cevap ise hem yürek burktu hem de hastanede yaşanan skandalı ortaya çıkardı. Hastanın tek isteği "ekmek" oldu.
Kaynak: HÜRRİYET - BUSE ÖZEL
Acil serviste yatan hasta saatlerce açlıktan inledi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal medyada ise konuyla ilgili kampanya başlatıldı, binlerce twitter kullanıcısı tarafından 30 bini aşkın twit atıldı, tepki gösterildi. Telefonla ulaştığımız hastane yetkilileri uzun süredir hastanın orada tedavi gördüğünü, şu anda durumunun iyi olduğunu söyleyerek sadece yazılı bir açıklamada bulundu.

"AÇLIKTAN İNİM İNİM İNLİYORDU"

Fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak duyulmasını sağlayan duyarlı bir vatandaş yaşananları şöyle anlattı,

19 Mayıs gecesi Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil serviste yatan resimdeki kişi, kimsesiz aklı başında olmayan bir hasta. Dün gece anneanneme refakat etmek için hastanede kaldım. Bu resimde gördüğünüz adamcağız bütün gece inledi. İçerde oturan 5 tane doktor, hemşire, asistan vs. hastaya bakmadılar bile.

"NEYİN VAR" DEDİM "AÇIM" DEDİ

Ben dayanamadım yanına gittim. "Neyin var bir şey mi istiyorsun?" dediğimde aldığım cevap çok acıydı. Ekmek dedi. Açım dedi. Yanımda poğaça vardı onları verdim ve adamcağızın bütün inlemeleri bitti. Düşünsenize kimsesiz bir adam polis tarafından getirilmiş kimliği bile belli değil adını bile bilmiyor ve devletin hastanesinde açlıktan inliyor. Burada bulunan hasta yakınları adamı doyuruyor su veriyor... Yine dayanamadım doktor ve hemşirelerin yanına gittim. Adam durmadan inliyor dedim. Sanki başka dil konuşuyormuşum gibi suratıma baktılar ve "O hasta hep öyle hep inliyor" dediler. "Adam açlıktan inliyor" dediğimde ise "Biz bir şey yapamayız" şeklinde yanıt aldım. "Hastane yemek vermiyor mu" dediğimde "Burası acil, burada kimseye yemek verilmiyor." dediler ve konu kapandı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Olayın ardından hastaneden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu sözlere yer verildi,

Hasta 112 tarafından kimliksiz bir şekilde trafik kazası nedeniyle acilimize getirildi. Hastanın ilgili bölümler tarafından değerlendirilirken, geldiğinde alkollü olduğu tespit edildi. Hastada hayati tehlike saptanmadı. Kalçadaki çatlakları nedeniyle yatak istirahati önerildi. Hastanın acilde gözlemi sırasında solunum sıkıntısı gelişmesi üzerine takio amaçlı dahiliye tarafından yatırılarak tetkik ve tedavisine devam edildi.

Bu süreçte hastane polisi tarafından kimkik tespiti yapılmaya çalışılmış, 28.04.2015 tarih ve 7484 sayılı yazımız ile Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kimlik tespiti talebinde bulunulmuş, takibinde Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 07.05.2015 tarih ve 1733 sayılı yazısı ile yanıt dönülmüştür. Bu süreçte hasta hiçbir yakını tarafından sorulmamış ve yakını tespit edilememiştir. Bağlı bulunduğumuz İstanbul

Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği'ne ve Aileler ve Sosyal Yardım Bakanlığı'na bilgi verilmiştir. Tüm konsültasyonları ve değerlendirmeleri sonucunda ise tıbbi olarak hastanın taburculuğuna karar verilen hastanın yakınlarına ulaşılamaması nedeni ile hasta taburcu edilmemiş, dahiliye kliniklerinde yer olmaması durumunun devam etmesi nedeni ile de başka bir servisimize dahiliye kliniği adına yatışı yapılmıştır. Hastanın hastanemizde bakımı devam etmektedir.

acil
serviste
yatan
hasta
saatlerce
açlıktan
inledi
Yorum (4)
aydin sinal
bu haberin virgülüne,noktasina kadar hepsine inanirim,size bir hatirami anlatayim. 86 yasindaki annem hasta cok meshur bir üniversite hastahanesinde yatiyor.gündüz ben yanindayim,gece kuzenim hanim yaninda yatar,gündüzleyin ben bahcedeki kafeteryaya cikip bir cay iceyim dedim,annemede yataktan kalkma hemen gelirim tembihinde bulundum.ama tuvalete ihtiyac duymus,gitmis isi bitince kalkamamis,yere düsmüs yarim saat sonra ben geldigimde disardan imdat sesini duydum ,hemen yatagina götürdüm,hemsirelere nicin yardim etmediklerini sorunca"biz sizin annenizin hizmetcisi degiliz "cevabini aldim,zaten sadece tansion ölcmeye ve tabletin üstüne ilaclari atmaya geliyorlardi. Almanyada hemsirelerin her sabah hastalarin ellerini yüzlerini sabunlu suyla sildikleri,yemek icin yardim edip hatta yedirdiklerini,zile basinca aninda geldikleri,aile yakinlarini teskin ettiklerini,tabiki her türlü tipbi yardimi yaptiklarini düsündüm ve Almanyanin her ülkeden hemsire aldigini ama sadece Türkiyeden hemsire almadiginin sebebini anladim.sasirip 1970 li yillarda almislar. buda Almanlara büyük bir ders olmus,bir dahami töbeliler.
1
Cevapla
tıp doctor
hastalara yemeklerinide mi doktor yedirecek anlamadım, doktora sormuş, adam acil hastaya mı bakacak, açları mı doyuracak? sıkıysa git sabah yöneticinin yanına hesap sor, sonra meclise git hesap sor, ama yok işimiz gücümüz duygu sömürüsü, doktora suç bulmak
0
Cevapla
drmy
aydın sinalin bu yorumu çok isabetli olmuş.banada asistanken servis sorumlu hemşiresi larenks kanseri hastanın aspirasyonunu yapmayız risk alamayız demişlerdi(tansiyon ölçümü ve enj dışında bisey yapmazlardı zaten).bizde maalesef hasta yakınlarından hemşirelik hizmeti bekleniyor.
0
Cevapla
hasan
İnsan en değerli varlıktır. İnsana yapılan her hizmet değerlidir. Hemşirelerin hastanın yemesini içmesini ve temizliğini sağlamaları tüm dünyada yapılan uygulamadır. Bizde ise malesef hemşirelik akademik bir meslek haline dönüştürüldüğünden bu işler sanki hemşirenin görevi değilmiş gibi işlem görüyor. Nitekim dernek başkanı da en sonunda hekimlik yetkilerinin verilmesini istemiştir. Tam bir skandal.O zaman hekim yetkisi kullanılacaksa hekime gerek yok. Ama malesef ülkemizde durum bu, öyle olunca da tabiatıyla Almanlar istemez. Aydın ağabeyimiz bir de avrupda hemşirelik nedir, doçent mi, prof mu, doktoralı mı? bize anlatsa da büyüklerimize söylesek.Malesef ülkemizde sıkıntılar büyük. Askere giden bir asteğmen bir hekimin amiri yüzbaşı hemşire, akademik hayatta bir uzman hekimin başında prof. hemşire (bu olay belki komik gelecek ama YYÜ de oldu)Velhasıl çeşit çeşit komik ve trajik pozisyonlar.İngilizlerin bir sözü ile bitirmek isterim too many cooks spoil the broth'.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir