Medimagazin logo

Adli tıptan çok tartışılacak karar

Eve giren hırsız, 3 yaşındaki kızının önünde iki çocuk annesi kadına tecavüz etti. Adli tıp “Ruh sağlığının bozulup bozulmadığı şimdi belli olmaz” diyerek 18 ay sonrasına gün verdi. Tecavüzcü şimdi dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşıyor.
Kaynak: TAKVİM - Özgür CEBE
 Adli tıptan çok tartışılacak karar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyarbakır, 12 Mart 2012'de korkunç bir olaya sahne oldu. Takvim Gazetesi'nin haberine göre hırsızlık, gasp ve tecavüz gibi sayısız suçtan kaydı bulunan Fatih Nerede (19), kendine yeni bir kurban seçti. Gündüz saatlerinde, evli ve 2 çocuk annesi H.A.'nın (28) evine girdi. Genç kadının 3 yaşındaki kızını öldürmekle tehdit edip H.A.'yı yanına çağırdı. Önce kadını bıçakla yaraladı. Sonra da küçük yavrusunun gözleri önünde ona tecavüz etti. Tam bu sırada kapı çaldı. Sapık, evden kaçmaya çalışırken bina sakinleri tarafından yakalandı. Hakkında 30 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Genç kadın, ruh sağlığının tecavüz sonrası bozulup bozulmadığının belirlenmesi için Dicle Üniversitesi Adli Tıp İhtisas Kurulu'na sevk edildi. Ancak Adli Tıp'ın yanıtı son duruşmada geldi. Cevap yazısı ise tecavüz mağdurunu bir kez daha yaraladı. Zira Adli Tıp olayın üzerinden henüz 1 yıl geçmediğini, bu yüzden rapor verilemediğini belirtti.

HÜKMÜ RAPOR BELİRLEYECEK

Genç kadının olaydan en erken 18 ay geçtikten sonra muayene edilebileceği çünkü ancak o zaman kişinin ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespit edilebileceği kaydedildi. Söz konusu rapor, sanığa verilecek cezada belirleyici olacağı için dava ertelendi. Sanık Fatih Nerede ise gülerek, "Ya, ne ceza verecekseniz verin artık. Ben bu gidiş gelişlerden sıkıldım" dedi.

MAHKEME 'TIP' DEDİ

Şanlıurfa'da baba Ahmet Ç. (41), kumar oynadı. Borcuna karşılık olarak da kızı S.Ç.'yi (13), Mehmet K.'ya (21) sattı. Annenin ihbarı ile küçük yavru, kurtarıldı. Baba ve Mehmet K. hakkında dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Mehmet K. S.Ç. ile aşk yaşadıklarını söyledi. Sanık, mahkeme heyetine de Ş.Ç. ile birlikte sarmaş dolaş çektirdiği fotoğrafları delil olarak sundu.

ÖZGÜR SAPIK

Adli Tıp'tan karar çıkmadığı için zanlı Nerede, elini kolunu sallaya sallaya dışarıda geziyor.

ŞOK GEÇİRDİ

H.A., kızının gözleri önünde tecavüze uğradı. Tek isteği, vicdansız adamın yargılanmasıydı. Ancak Adli Tıp Kurulu'nun kararı, genç kadını şoka uğrattı.

adli
tıptan
çok
tartışılacak
karar
Yorum (17)
halim harap
Allah sizi kahretsin. Midem bulandı iyice. Ruh sağlığı bozulmamıştır cevabı gelirse bu sapık hiç mi ceza almayacak. Geçenlerde bir haber vardı. Baldızını öpmeye çalıştı 5 yıl yedi diyee. Ama burda adam tecavüz etmiş dışarda serbest. Bu nasıl bir adalettir.
0
Cevapla
drovuz
ne yani ruh sağlığı bozulmamışsa ceza almayacakmı, bu kararları verenlerin akıllarının başlarına gelmesi için illa başlarınamı gelmeli
0
Cevapla
Frankie Bellevan
kararın tartışılacak hiçbir yanı yok. tutuklu(hükümlü değil) prof.dr.fatih hilmioğlu ve çok sayıda komutan ciddi rahatsızlıkları olduğu halde adli tıp raporları doğrultusunda silivri'de süründürülsün,bu tip tecavüzcü alçaklar da yine adli tıp raporları doğrultusunda elini kolunu sallayıp ortalıkta dolaşıp yeni kurbanlar arasın. adaletli ve kalkınan türkiye'den manzaralar.
0
Cevapla
Ertem Küçükgıdılı
Hangi bilimsel kritere göre ruh sağlığının bozulup bozulmadığı 1 yıl sonra belli oluyor acaba. Bu kararı verenlerin bilimle bir ilgisi olamaz. Böyle toplumu galeyana getiren bir olayda kararı erteleme veriliyorsa çok bilir adli kişiler nedenini açıklamak zorundalar. Travmadan 20 yıl sonra da psikiyatrik hastalık çıkabilir. O zaman onu mu bekleyelim. Adam gibi adalet sistemi olsun böyle abukluklarla uğraşmasın, bu suçun karşılığı şu kadar yıl,indirim de arttırım da yok desin bitirsin işi.
0
Cevapla
KUBRA
Arık bu ırz düşmanlarına yaptırımı yüksek maddi ve manevi cezalar verilsin. Adli tıp çalışanlarının kendi kızı, kız ya da erkek kardeşi, anası olsa bu sonuca ulaşabilirlermiydi? Ben insanları analaymıyorum. Tecavüz ne kadar basit bir olaya olarak algılanmış.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir