Medimagazin logo

Aile hekimleri isyanda!

İzin kullanmadan nöbet tutacaklar...
Kaynak: Ceyda Erenoğlu/ HT GAZETE
Aile hekimleri isyanda!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile hekimleri önümüzdeki günlerde; hastane acillerinde, 112 acillerde, dispanserler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinde görevlendirilecek. 12.07.2012 gün ve 28.351 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kanunun, aile sağlığı merkezlerinde verilen hizmetlerin aksamasına neden olacağı belirtiliyor.

Karara itiraz eden hekimler; “Bizler birinci basamak sağlık hizmeti (koruma yaklaşımı ve basit tedavi ) veriyoruz. Oysa hastaneler 2. basamak sağlık hizmeti veren kuruluşlardır. Bir hekimin acilde görev yapması için acil hekimi olması ve bu konuda donanımı bulunması gerekir. Acil servislerde acil eğitimi almamış biri çalışamaz. Bu doktor için de hasta için de sakıncalı sonuçlar doğurur” diyorlar.

İZİNSİZ NÖBET
Uygulamanın, aile hekimliği sisteminin işlerliğini azaltacağını ve yeni sorunlar doğuracağını belirten hekimler, bu kanunla, mesaileri sonrasında acillerde nöbet tutmak, nöbet çıkışında ise izin kullanmaksızın çalışmaya devam etmek zorunda kalacaklarını söylüyorlar.

Bu durumun hata oranlarında artışa ve aile hekimliği uygulamasından dönüşlere neden olacağını belirten aile hekimleri, vatandaşın yorgun ve uykusuz doktorlarla karşı karşıya bırakılmaması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada ise “Durumun aile hekimliği uygulamasının temel yapısına aykırı olduğunu düşünüyor ve yetkililerin bir an önce bu yanlışlığı ortadan kaldıracak girişimlere imza atmalarını bekliyoruz” ifadesi yer alıyor.

ZAM FARKLARI DA VERİLMEDİ
Aile hekimlerinin yaşadıkları bir diğer sıkıntının da 6 aylık zam farklarının ve gecikme ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle yaşanan mağduriyet olduğu belirtiliyor. Hükümetin maaş farklarının 15 Haziran’da ödeneceğini duyurmasına rağmen beklenen ödemenin henüz gerçekleşmemesinin hekimler arasında huzursuzluğa neden olduğuna dikkat çekiliyor.

aile
hekimleri
isyanda!
Yorum (51)
hasan ali
onlarda herşeye itiraz ediyorlar beğenmiyorlarsa bıraksınlar bu işi gelsinler devlet hekimi olsunlar ama burda represant yok kongre yok sadece iş var
0
Cevapla
metin ak
uzman olduğuma pişman oldum.aile hekimi yapmıyorlar. 50 yaşındaki cildiye, göz uzmanları acilde nöbet tutuyor, bu arkadaşlar donanınımız yetmez tutamayız diyor. İzne çıkarken nasıl hastalarına diğer arkadaşları bakıyor, nöbet sonrası da aynen bir gün idare etsinler, zaten ayda yılda bir iki nöbetleri olacak. ayrıca biz uzmanlar nöbet sonrası da devam edip 36 saat çalışıyoruz, ameliyatada giriliyor. aile hekimleri beyaz doktor mu
0
Cevapla
yavuz
Anlaşılan en sonunda adı aıle hekımı olarak değiştırılmiş sağlık ocağı sıstemıne gerı dönüyoruz.bence aıle hekımlığı yapanlara eskı sıstem yeterlı yardımcı sağlık personelıde verılsın.joker olarak kullanmaya devam yanı nerde boşluk oraya gönderelım..herkes mutlu olsun.
0
Cevapla
Dr.M.K.
Nöbet ertesi izin kullanmadan çalışmaya itiraz edilir ve bu durum hukuken haklı bulunursa, karar tüm asistan ve uzmanlar için de emsal teşkil edecektir.O açıdan süreci ilgiyle takip ediyoruz.
0
Cevapla
dr.mzlm
izmirde 5 yıldır kadrsu boş olan yerlere atama yaptırmayı başaramayan izmir sağlık müdürlüğü bu acilleri sürekli aylarca haksız geçici görevlerle idare etmeye çalıştı.kronik hastalık raporu bulunan nöbetsiz doktorlar dahi geçici görevden kurtulamadı.artık birazda siz nöbet tutun lütfen aile hekimi arkadaşlar.izmir sağlık müdürlüğü kendi yardımcıları ve başhekim yardımcıları haricinde herkesi yolladı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir