Medimagazin logo

Aile hekimleri ‘kandırıldık’ dedi ve eyleme hazırlanıyor!

Aile hekimleri ‘kandırıldık’ dedi ve eyleme hazırlanıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Daha önce 6 Aralıkta yapılması düşünülen aile hekimlerinin eylemi,Türkiye Kamu Sen eylemi ile aynı güne denk gelmesi nedeniyle 13 Aralık’a erteledi. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’ndan randevu da isteyen aile hekimleri görüşmeye göre eylem yapacak.


Sağlık Bakanından öncelikle aile hekimleriyle birlikte çalışmasını isteyeceklerini söyleyen AHEF Genel Sekreteri Dr.Lütfi Tiyekli “Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde idareler sivil toplum örgütleriyle ortak çalışır. Bakanlık bir karar alıyor. Biz bunları TV’den duyuyoruz. Bize verilmiş sözler var. Ancak tutulmadı. Aile hekimleri kendilerini kandırılmış olarak görüyor. Aile hekimliği sistemini sağlık ocağı sistemine çevirmek istiyorsa bu deklare edilsin.  Görüşme olduğu takdirde Bakan beyin açıkladığı şartları sahaya duyuracağız.  Çıkacak sonuçlara göre hareket edeceğiz .  Negatif bir sonuç alırsak 12 Aralık’ta bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız. Bir gün sonra da bakanlık önünde açıklama yapacağız.” diye konuştu.

aile
hekimleri
‘kandırıldık’
dedi
ve
eyleme
hazırlanıyor!
Yorum (15)
Seyit Ak
Aktif hekimliğin temeli hastanelerdir. Çalıştığımız yerde değil bizzat hastanede aktif nöbet tutmadan hekimliği unuturuz arkadaşlarım.Onca emek ve mesleğimize,hastamıza,kendimize saygımızın da gereği budur. Repete için hekimlik yapmayalım lütfen. Aldığımızı az da olsa hak edelim artık.Hastanelerde 60 yaşındaki bir uzman hekimin onda biri kadar bari emek sarf edelim.
0
Cevapla
cüneyt beyaz
Sn Seyit Ak,bence biz hiç hekimlik yapmayalım siz uzmanlar nasıl olsa hastanede gerçek hekimlik yaparak sağlık sistemini ayakta tutuyorsunuz...kolay gelsin
0
Cevapla
Bülent sapan
Aile hekimi olduğunu iddia eden arkadaş, komiksin güldüm geçtim, aile hekimi çayını karıştırmaya zaman bulamıyor sen neden bahsediyorsun!
0
Cevapla
Ali bey
Sevgili seyit ak.hekim oldugunu dusunmuyorum.ya bakanlık calısanısın yada soyadın gibi siyasi nefersin.hekimliğin temeli gelişmiş tüm ülkelerde 1 basamakta başlar,merkez 1 basamaktır.ama sizin gibi kıt düşünen arkadaslar hekimliği sadece tedavi edici hekimlikten ibaret sanırlar.koruyucu hekimlik lügatlarınızda yoktur.bu tıpkı köylü mehmet amcada doktor sözcüğünün iç hastalıgımı dış hastalıgımı seklinde cagrısım yapması gibidir.buyurun gelin size 1 basamak hekimliğinin iddia ettiğiniz gibi recete hekimliğinden ibaret olmadıgını yasatarak ögretelim.bilmemek ayıp değil cehalette ısrar etmek ayıptır.
0
Cevapla
riham
arkadaşlar insaf ya ayda 10 bin tl maaş alıyorsunuz her gün çalışsanız bile normal
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir