Medimagazin logo

Aile hekimlerine 'nöbet' ayarı

TBMM Plan Bütçe Komisyonu torba kanun düzenlemesine ilişkin mesaisinde finale yaklaştı.
Aile hekimlerine 'nöbet' ayarı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Komisyonun dünkü toplantısında kabul ettiği maddelerle getirilen bazı düzenlemeler özetle şöyle:

* Aile hekimlerine acil olmayan hastalara da hizmet vermek için çalışma saatleri dışında nöbet verilebilecek. Tasarı, aile hekimlerine ve personele, acil başvuran hastalara hizmet vermek üzere gerektiğinde nöbet verilmesini öngörüyordu. AK Parti'nin kabul edilen önergesiyle, nöbet için acil hasta şartı kaldırıldı.

* 2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin ödenmemiş olan sigorta primi, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi için hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek.

İdari para cezası

* 30 Nisan 2014 tarihine kadar ödenmeyen idari para cezasının yüzde 50'si Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak ödenmesi halinde, cezanın kalan yüzde 50'si ile idari para cezasına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammının tahsilinden vazgeçilecek. Bu düzenlemeden yararlanmak isteyenler kanunun yayımlanmasının ardından üç ay içinde başvuruda bulunacak ve söz konusu ödemeyi en fazla 18 eşit taksitte tamamlayacak.

* 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki kişilere, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklarla bunlardan doğan ceza ve faizler terkin edilecek.

aile
hekimlerine
'nöbet'
ayarı
Yorum (19)
H.u
Oha!?
0
Cevapla
h.u
Yasaların kenarından dolaşmayı görmüştüm ama aklın, mantığın etrafından dolaşmayı ilk defa görüyorum.
0
Cevapla
msti msti
nöbetle ilgili ne değişmiş ki anlayamadım
0
Cevapla
h.u
Nöbet, acil vakalar için tutulur. Nöbetin anlamı budur. İnsanlar mesai sonrası sadece müdahalede gecikildiğinde tehlike yaratacak vakalar için çalışırlar. Acil olmayan vakalar mesai saatinde gelir. Eğer acil olmayan vakalar için akşam çalışılacaksa buna nöbet denmez, vardiya denebilir. Vardiyalı çalışma şartları nöbetten farklıdır. Öyle ayda iki gün vardiya değiştirdim demek olmaz, hafta sonu, bayram günleri çalışma olmaz. Vardiyalı çalışma saatin de haftalık çalışma saatini geçemez. Ama nöbet ayağıyla, vatandaşa hoş görünüp üç beş oy daha kapabilirmiyiz diye bunları yapmaya kalkarsan yargıdan arkana baka baka geri dönersin. Artık şunu bilmelisiniz ki insanlar saf salak değil.
0
Cevapla
h.u
Üstelik mesaisini bitirip dinlenmesi gereken zamanda, doktoru acil olmayan hasta için extra çalışmaya zorlamak için ne tıbbi, ne ahlaki herhangi bir sebep gösteremezsiniz. Böyle bir çalışma için doktor gönüllü olmalı ve gönüllü olması için hakettiğini vermelisiniz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir