Medimagazin logo

Aile hekimlerinin ceza puanlarında indirim geliyor

THSK Başkanı Prof. Dr. Seçil ÖZKAN “Halk Sağlığı Uygulamalarını Değerlendirme ve İstişare Toplantısı” kapsamında geldiği Kahramanmaraş’ta5 Haziran 2014 tarihinde Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanları ile ayrı ayrı toplantılar yaptı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN - DR.İBRAHİM ERSOY
Aile hekimlerinin ceza puanlarında indirim geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KAHRAMANMARAŞ-Necip Fazıl Kültür Merkez’inde yapılan toplantıya Aile Hekimleri yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya THSK yetkilileri ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri de katıldı.

Aile Hekimleri Kahramanmaraş’ta ve genelde yaşanılan sıkıntıları anlattılar. Nöbet uygulaması ve diğer gündem konuları hakkında sorular sordular. Kurum Başkanı ve diğer yetkililer iletilen sorunlar konusunda açıklamalar yaptılar.

Kurum Başkanı Prof.Dr.Özkan ödeme yönetmeliğini hazırladıklarını ve hazırlanan yönetmelikle Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı elemanlarının herhangi bir hak kaybı yaşamayacaklarını vurgularken yönetmeliğin şu an Maliye Bakanlığında olduğunu bildirdi.


Yönetmelikle aile hekimlerine bazı iyileştirmelerin getirildiğini ifade eden Özkan ceza puanlarında da indirim olacağını belirtti.  Tek hekim çalışan Aile Hekimlerine 15 gün tam ücretli izin hakkı verileceğini ve Aile Sağlığı Elemanlarının da ücretlerinin artırılacağını kaydeden Özkan “Gebe takipleri için merkezi çağrı merkezi kurulacak. Raporlar konusunda çalışma tamamlandı. Artık raporlarda bir algoritma olacak. Her raporun tanımı yapılacak.” diye konuştu.

 

Bu yazının tüm hakları Medimagazin'e aittir. "www.medimagazin.com.tr" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©
 

aile
hekimlerinin
ceza
puanlarında
indirim
geliyor
Yorum (6)
ismail yetenek
Zamanla ceza puanı bile kalkacak,hiç merak etmeyin:Çünkü;sınırsız işgücü yükleyip te,iş güvencesi vermemek,eşyanın tabiatına aykırı bi şey..
0
Cevapla
uzm. dr
Cok zor sartlarda calisiyorlar zaten 15 gun yatmalari lazim kalan 15 gunde arazideyiz diye ASMlere ugrasalarda olur ucret artimi ve erken emeklilikte verin tam olsun. Dogru duzgun hasta degerlendirmeyi bile bilmiyor % 80 i sen adaletsizlige devam et bunlarin pisligini temizleyecek hastanede calisan hekim bulamiycaksin yakinda.
0
Cevapla
cafer yılmaz
Acilci meslektaş doğru konuşmuş. Uzman acilde kapı nöbeti tutar 30 gün icap tutar bunu danıştay bakan dernekler, bilimum ıvır zıvırlar normal görür, asm lere gelince hukuka aykırı. Acillere gece gelen hastalar kime kayıtlı? her ay onlar üzerinden ücreti kim alıyor?Hasta 08-16 arası ahek lerin saat 16 dan sonra kim bakarsa baksın! yok yaa...Tam gün uz.dr lar için normal der AYM, hocalar için kanuna aykırı. Bu ne perhiz, nede turşu. Hay böyle adaletin.
0
Cevapla
salih
Aile hekimlerinin (çalışanları tenzih ediyorum) büyük kısmı aşıları bile kağıt üzerinde yapıyor ve saha çalışmasına gitmiyorlar.Bu herkesin bildiği bir gerçek,özellikle doğuda mezralarda,köylerde aşılar yapılmıyor
0
Cevapla
aile hekimi
Salih bey doğunun en ücra köşelerinden birinde görev yapıyorum. Burada aile hekimleri görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Lütfen bilmeden kimseye iftara atmayın ve vebal almayın.. uzman arkadaşların yorumlarına gelince hastanemizde 41 uzman 6 pratisyen arkadaş var ama her nedense büyük bölümü hep raporlu hep izinli sonra zorunlu hizmet bitiyor..20 aile hekimi var birimlerin çoğu da boş ama buna rağmen nöbetler de yine bize yazılıyor
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir