Medimagazin logo

Akademik uzmanlara zammın verilmeme gerekçesi

Kaynak: memurlar.net
Akademik uzmanlara zammın verilmeme gerekçesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2914'e tabi personele Yükseköğrenim Tazminatı ile Akademik Teşvik Ödeneği verilmesini öngören tasarı geçtiğimiz hafta, TBMM'ye sunulmuştu.

Zam sonrasında, yine 2914'e tabi olan uzman, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı unvanlarında çalışanların kapsam dışında tutulması, eleştirisi konusu olmuştu.

20 Ekim tarihinde yapmış olduğumuz haberde, YÖK Başkanı Çetinsaya'nın veya başka bir yetkilinin neden uzmanların kapsam dışında tutulduğu konusunda bir açıklama yapması gerektiğini belirtmiştik. YÖK Başkanı Çetinsaya, aynı gün yaptığı bir başka açıklamada, uzmanlara da zam verilmesi gerektiğini ifade etti. Çetinsaya'nın çağrısının bir karşılık bulup bulmayacağını, TBMM'deki görüşmeler sırasında görebileceğiz.

Ancak, memurlar.net olarak Bakanlara sunulan bilgi notlarına ulaştık. Bakanlara sunulan bilgi notuna göre, uzman, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı unvanlarında çalışanlar;

1- Akademik faaliyetlerinin olmaması,

2- Kamu kurumlarında benzer unvanlarda çalışan personel bulunması,

nedenlerinden dolayı kapsam dışında tutulmuştur.

İşte o bilgi notunun ilgili bölümü...

akademik
uzmanlara
zammın
verilmeme
gerekçesi
Yorum (5)
isimsiz uzman
üniversitedeki asistan uzmandan fazla alacak böyle hükümete böyle kanun
0
Cevapla
uzman Dr.Ali
Buradan tasarıyı hazırlayan YÖK ve Maliye Bakanlığı bürokratları ile "Bilgi Notu" nu Bakanlara iletenlere sesleniyorum. Bu taslak hazırlanırken hiç mi 2547 sayılı Kanunun 3.Maddesinin (p) bendi ile 33.Maddesine; 2914 sayılı Kanunun 3.Maddesinin "Öğretim yardımcıları sınıfı" başlıklı (C) bendi ile 5 ve 12 nci maddelerine; "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" in 6 ncı maddesi ile 7 nci maddesinin (6) numaralı alt bendine BAKMADINIZ...Bu nasıl bürokrasidir? Bu nasıl Yasa hazırlama tekniğidir?
0
Cevapla
Hasan
Ben de bir bilgi notu ileteyim, bu tasarının tozlu raflardan indirilmesi, görüşülmesi ve bir an önce yasalaşması dileği ile; http://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-chpden-emekli-ve-calisan-hekimlerin-ucretlerinin-artirilmasi-icin-kanun-teklifi-2-12-50817.html
0
Cevapla
Mustafa
Hasan bey, bu notunuzu buraya değil, en yetkili siyasilerimize iletmelisiniz bence.. Ayrıca son derece haklısınız, aynen katılıyorum.
0
Cevapla
drcan
Asistanliktan uzmanliga gecen kisiler kendi comezlerinden daha az maas alacak, daha fazla riske girecek, daha fazla hasta bakacak, daha fazla icap-nobet kalacak, guzel yurdumun mantik durumuna bir yenisi daha.. demiyoruzki akademik camiaya zam olmasin, olacaksa uzmanlara da olsun, biz de saglik bakanligina bagli hastanelerde calisma yapiyor ve yaziyoruz..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir