Medimagazin logo

Akademik zam tıp asistanları ve öğretim üyelerine nasıl yansıyacak?

Akademisyenlere zam getiren 'Yükseköğretim Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı', 3 maddeden oluşuyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN - DR.İBRAHİM ERSOY
Akademik zam tıp asistanları ve öğretim üyelerine nasıl yansıyacak?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Tasarıda, akademik personelin maaşlarına zam 'yükseköğretim tazminatı' adı altında düzenlenirken, bunun dışında 'akademik teşvik ödeneğine' de yer veriliyor.

Peki tıp asistanlarına bu maaşlar nasıl yansıyacak?
Maliye Balkanlığı yetkililerinin Medimagazin’e yaptığı açıklamaya göre akademik zamdan sadece kadrosu üniversite hastanesinde bulunan araştırma görevlileri yararlanacak. Bunun dışındaki eğitim hastanesinde çalışan asistanlarla kadrosu Sağlık Bakanlığında bulunan ancak üniversitede görev yapan araştırma görevlileri zam alamayacak.

Ne kadar zam geliyor?
Yine Maliye Bakanlığı yetkilileri araştırma görevlisi ve okutman gibi öğretim görevlisi olan kadrolara net 835 TL, profesörden yardımcı doçente kadar öğretim üyesi kadsosundakilere de net 726 Tl zam yapılacağını belirtti.


Diğer taraftan öğretim üyeleri için akademik teşviklerin de Bakanlar Kurulunun belirleyeceği kriterlere göre (bilimsel yayın, patent…) 2015 yılında 1 yıl boyunca hesaplanacağını ve bu hesaplanan tutarın 2016 yılında maaşlara 12 ay şeklinde dağıtılacağını belirtti.

 

 Bu yazının tüm hakları Medimagazin'e aittir. "www.medimagazin.com.tr" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©


 

akademik
zam
tıp
asistanları
ve
öğretim
üyelerine
nasıl
yansıyacak?
Yorum (11)
Onur
Döner ve Performans ödemesi olmayan Askeri Hekimle, SGK hekimine verilen Ek Denge Tazminatından da mahrum bırakılan SB dışı Kurum hekimleri, bu zamdan olumsuz etkilenecek, denge iyice bozulacak, var olan haksızlığı daha da arttıracaktır.
0
Cevapla
Serdar Demiratar
Askeri hekimlerin ağlamasına gerek yok.Sizin emekli maaşını sivil hekimlerin 2 katı.Asistan maaşlarıda öyle.
0
Cevapla
Cem
SB hekimleri Döner-Performans alıyor. TSK-SGK ve Hudut Sahillerin hekimlerine döner karşılığı %700'lük Denge Tazminatı alıyor. En zor durumda olan Kurum Hekimleri her üçünden de mahrum bırakılıp mağdur ediliyor.
0
Cevapla
Ercüment
Hakime Savcıya Akademisyene %35 maaş zammı verip, sonra da "muadilleri seviyesine getirdik" demek inandırıcı oldu valla? Haydi öyle oldu diyelim, peki bu sütunlarda feryatlarını dile getiren Kurum hekimlerinin maaşlarını neden "muadilleri" seviyesine getirmiyorsunuz?
0
Cevapla
Selçuk
Zaten maaş adaletsizliği vardı, bazı mesleklere yapılan bu kısmi zam var olan adaletsizliği, iyice arttırmıştır. Böyle keyfi ve kısmi zamlar meslekler arasında kin ve ayrımcılık yaratmaktadır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir