Medimagazin logo

Akıllı ameliyathane sistemleri tanıtıldı

Sağlık sektörüne ileri teknoloji çözümler sunan ACENDIS Alman dijital ameliyathane sistemleri üreticisi S-CAPE’in Türkiye lansmanını İstanbul’da gerçekleştirdi.
Akıllı ameliyathane sistemleri tanıtıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 ACENDIS, düzenlenen tanıtım toplantısına Türkiye Genel Müdürü Gürkan Köroğlu, 'S-CAPE’in kurucu ortağı Herr Bjorn Von Siemens, 'S-CAPE' CEO’su Dennis Kogan ‘nın yanı sıra kamu ve özel hastanelerinin doktorları ve yöneticileri de katıldı. 2013 yılında en iyi tasarım ödülünü alan, 2014 yılında dünyanın en iyi dijital ameliyathane sistemi seçilen, Alman dijital ameliyathane sistemleri üreticisi 'S-CAPE’in tanıtımında konuşan ACENDIS Türkiye Genel Müdürü Gürkan Köroğlu 20 yıldır Türkiye’de hastane projesi yaptıklarını dile getirerek, “Finansmanından servis, eğitim, tıbbı cihaz temini, bu hastaneleri kurarken her zaman ileri teknolojileri sunmak istiyoruz. Bizim vizyon gördüğümüz, dünyada yoğun olarak kullanılan ve teknolojinin şu an dijital ameliyathane sistemleri dediğimiz kağıtsız görüntülerin ve verilerin belirli bir merkezde kullanıldığı bir sisteme doğru kayıyor. Bizim hastane projelerinde kullandığımız 'S-CAPE' de bunların en önemlilerinden bir tanesi” dedi.

S-CAPE’in kurucu ortağı Herr Bjorn Von Siemens, CEO’su Dennis Kogan cihaz hakkında kısa bir sunum gerçekleştirerek, bilgi verdi. Tanıtımda konuşmalarının ardından cihaz hakkında bilgi veren ACENDIS Türkiye Genel Müdürü Gürkan Köroğlu; “Son yıllarda trend olan dijital hastane konseptine uygun arşivleme, depolama, görüntüleme sistemimiz. Dünyada çok yaygın olarak kullanılıyor. Türkiye’de şuan kullandığımız hastanelerimiz var” şeklinde konuştu. Konuşmasında cihazın getireceği kolaylıklardan bahseden Köroğlu; “Yapılan özel uygulamalarda, ameliyatlarda bu bilgilerin kaydedilmesi sunum olarak yayınlanması, diğer doktorlara diğer hastanelere gösterilmesine olanak sağlayacak. Bunun dışında yasal zorunluluk haline gelebilecek önümüzdeki dönemlerde. Yapılan vakalarda uygulanan bazı hatalar bazı komplikasyonlar buradan izlenebilecek” ifadelerini kullandı.

Cihaz hakkında teknik bilgiler veren ACENDIS Türkiye Medikal Bilgi Teknolojileri Uzmanı Selçuk Aksoy ise “Bu gün burada tanıtmış olduğumuz cihaz ameliyathanelerin akıllı olarak yani kendi kendini yönetebilmesi, cerrahını tanıyarak cerrahının daha önceden tanımlamış olduğu ve istediği şekilde yönetebilmesine olanak sağlıyor. Cihazın en büyük özelliği hastanın tüm bilgilerini, tüm verilerin görüntülerini, videolarını ve tek merkezde arşivlemesi bizim için ve doktor için hem hasta güvenliği hemde ulaşım kolaylığı açısından büyük avantaj sağlıyor” şeklinde konuştu.

akıllı ameliyathane
acendis
dijital ameliyathane
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir