Medimagazin logo

Aksuvital, TÜBİTAK'la diyabetik pekmez üretti

Aksuvital, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile ortaklaşa gerçekleştirdiği projeyle dünyada ilk defa diyabetikler için özel bir pekmez üretti.
Aksuvital, TÜBİTAK'la diyabetik pekmez üretti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aksuvital, sponsor olduğu ve TÜBİTAK tarafından 7.'si düzenlenen Uluslararası Nutrasötikler ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi ve Fuarı'nda (ISNFF), TÜBİTAK'tan Ar-Ge desteği aldığı ve başarıyla tamamladığı "diyabetik pekmez üretimi" ile henüz ön denemeleri gerçekleştirilen "diyabetik bal üretiminde yeni bir yaklaşım" konularında iki bilimsel sunum yaptı.

Aksuvital Ar-Ge Müdürü Ebru Koç, konuya ilişkin değerlendirmesinde, söz konusu proje çalışması sonucu olarak üretimi planlanan diyabetik pekmezin dünyada ilk defa yapılmış bir ürün olduğunu vurguladı.

Diyabetik pekmezde, dışarıdan hiçbir katkı ya da şeker ilavesi olmadan tamamen fiziksel yolla pekmezin içindeki şeker oranları değiştirilerek glisemik indeksin düşürüldüğünü ve diyabetlerin kullanımına uygun hale getirildiğini belirten Koç, şunları kaydetti:

"Piyasadaki bir çok diyabetik üründen farklı olarak bizim ürünümüz tamamen doğaldır. Yöntemle ilgili patent başvurusu da yapıldı ve süreç devam ediyor. Ancak unutulmamalıdır ki diyabetlerin tüm diyabetik ürünlerde olduğu gibi bu ürünü de doktor kontrolde tüketmeleri gerekmektedir.

Yakında müşterilerimizin beğenisine sunacağımız diyabetik pekmez, alanında dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Şimdilik üretimi sınırlı sayıda olan diyabetik pekmezin geliştirilen teknolojiyle daha geniş kitlelere sunulması hedefleniyor."

aksuvital
tübi̇tak'la
diyabetik
pekmez
üretti
Yorum (1)
SİBEL
Yeni Türkiye yolunda yeni bilim ve tıp anlayışı çerçevesinde diyabetik baklava, pasta, lokma tatlısı ve helva gibi ürünleri de bekliyoruz. TÜBİT-AK'a da hayatımızdaki bu kadar önemli bir boşluğun doldurulmasına katkıları için tebrikler!!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir