Medimagazin logo

Ankara'nın göbeğinde 3 kişi tarafından kadın doktora darp!

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan bir asistan hekim hasta yakınları olan üç kişinin saldırısına uğradı.
Ankara'nın göbeğinde 3 kişi tarafından kadın doktora darp!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 22 Haziran gecesi meydana gelen olayın ardından saldırganlar hastaneden kaçtı ve kimlikleri tespit edilemedi. Darp edilen kadın asistanın çalışma arkadaşları sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek için 12 saat iş bıraktılar.


 Olayın ardından bugün (24 Haziran 2015 Çarşamba) de çalışma arkadaşları, Türk Tabipleri Birliği, Ankara Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üye ve yöneticileri; meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınamak, destek olmak ve her geçen gün artan sağlıkta şiddet olaylarını protesto etmek için hastane bahçesinde biraraya geldiler.

Alkışlarla başlayan eylemin ardından söz alan bir asistan hekim “Bizler bunu hak etmiyoruz, bir can daha solmadan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sona ermesini istiyoruz. Faillerin bulunması ve gerekli cezanın verilmesi konusunda ısrarcıyız. Bu durumun sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.

Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Çetin Atasoy da hükümetin sağlıkta şiddet konusunda duyarsız kaldığına dikkat çekerek “Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesiyle çıkartılan genelgenin aslında pek de uygulanmadığını görüyoruz. Her gün en az 30 şiddet vakası yaşanıyor ve bu sayı azalmadan devam ediyor. Dolayısıyla iktidar sağlıkta şiddetten sınıfta kalmıştır” diye konuştu. Sokakta söz söyleyenin gözüne gaz sıkıyorsunuz hastanede bunlar yaşanırken neredesiniz diyerek emniyet güçlerini eleştiren Dr. Atasoy “İki hafta önce Hacettepe Hastanesi’nde yaşanan şiddet olayı sonrasında da söylemiştik yine söylüyoruz; Sağlıkta şiddet varsa biz yokuz” diyerek isyanını dile getirdi.

ankara'nın
göbeğinde
3
kişi
tarafından
kadın
doktora
darp!
Yorum (17)
himmetdede
yazacaklarım hekime şiddeti asla mazur göstermez.hekime şiddet olayları giderek artıyor.bunun hekim dışı nedenleri belli ve medimagazin'de çok sık dile getiriliyor. ben hekimin de kendisinin bu olaylarda payı var mıdır sorusunu kendine sorması ve empati için yakında yaşadığım bir olayı kısaca aktarmak isterim. tıp fakültesi prof unvanlı öğretim üyesiyim. bir sabah yaşlı babam koah alevlenmesi ishal nedeniyle evin yakınındaki kamu hastanesi aciline götürmek zorunda kaldım. nefes darlığı ileri düzeyde yaş 85. pazar sabahı 4 gibi. acil fazla kalabalık değil. icapçı dahiliyeci gençten biri bir karış surat geldi.aynı kentin tıp fakültesinin öğretim üyesi olduğunu söyledim. hiç tepki vermedi.ağzından laf dirhemle çıkıyor. benden 30 yaş küçük olmalı. hekimliği biraz insani büyüğe saygı bile yok.söyle elinin ucuyla baktı. ilaç yazıp eve götürün dedi. doktor bey bu taburcu edilecek hastamı bu yatak hastası bunu yatırın lütfen dedim. hastane enfeksiyonu kapar dedi. çekti gitti.bu anda doktora saldıranlara empati duyduğumu itiraf etmeliyim. Allahtan nöbeti tanıdığım başka bir uzmana devretti.o üstlendi ve yatırdı. eve götürün dediği hasta yoğun hastane tedavisiyle 1 ayda anca düzeldi.deontoloji mi hadi canım sen de.. deontolojiyi sadece muayenehanede ( o da yok ya artık) hekimin hekimden para almaması sanıyorlar!!! sonuç: biz hekimler biraz aynaya bakmasını bilmeliyiz; acil şiddeti %50 azalır.
0
Cevapla
Se
Hasta doktor kutuplaşması yani önyargısı oluşmuş durumda, tedavisi doktorların üzerindeki baskıların kaldırılması ile düzelebilir..özlük hakları, yıpranma payı, mecburi hizmetin Kaldırılması, maaşlarımızda ciddi düzenlemeler, sevk zincirinin başlatılması vb.. doktorlar üzerindeki sistematik baskı kanunlarla sarmallanmış ve çözümsüz bir hal almıştır. Yeni gelen hükümet bu kanunsuzlukları mutlaka düzeltmelidir..
0
Cevapla
Ahmet serel
Maalesef bu gibi istenmeyen olayların temelinde sağlıklı iletişim kuramamaktan kaynaklanıyor. Belki okullarımızda iletişim eğitimi zorunlu hale getirilmeli.
0
Cevapla
Mustafa metin
Kimse kusuruma bakmasın ayda en az hakim kadar garanti maaşım olsun.toplamda 10-15 bin tl tüm hekimlerin net kazancı olsun.yıpranma payım olsun.emekli maaşım en az 4 bin tl olsun. ancak o zaman yüzüm güler. sempati ve güleryüzle yaklaşırım. hiçde kusuruma bakmayın meslektaşlarım ve vatandaşlarım. iran a altın ticaretine başlayabilirmiyim elimde tutsa birileride?
0
Cevapla
Furkan Aydın
Empati yapmalıyız tabi.. Halamız dayımız annemiz kardeşimize nasıl davranılmasını istiyorsak tabiki herkese öyle davranalım.. Fakat gel gör ki vatandaş da bizi orda kendinden biri gibi görsün o da empati yapsın.. İnanın hasta yakınlarına anlatmaktan ve hep altdan almaktan gına geldi. Ben eşine ultrason bakarken kapıda tesbih sallayan " ne var doktor " diyen tiplerden bıktım yahu.. Kesinlikle hükümetin rolü var hekimin itibarsızlaştırılmasında...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir