Medimagazin logo

Artık TUS'a neredeyse kimse giremeyecek!

Artık TUS'a neredeyse kimse giremeyecek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bilindiği üzere ÖSYM, yapılan İngilizce sınavlarını artık tek çatı altında topladı ve adına da YDS dedi. Bu sınavların ilki Nisan ayında yapıldı ve sınava girenlerin yüzde 75’i, 50’nin altında puan alarak başarısız oldu. Çünkü yapılan sınav gerçekten çok zordu ve bir  İngiliz’in bile ancak barajı geçebileceği düzeyde akademikti.

 

Tıp camiası bu sınava neden girme ihtiyacı duyuyor? Tabii ki büyük bölümü TUS’a girebilmek için. Ancak yan dal sınavından İngilizce zorunluluğunu kaldıran bu zihniyet, TUS sınavına İngilizce mecburiyeti koymuş durumda…

 

Eskiden sadece sağlık sorularının olduğu ve orta zorluktaki bu sınavı geçmek problem olmuyordu, ancak son yapılan YDS, tıpla hiç alakası olmayan ve akademik düzeyde İngilizce bilenlerin geçebileceği bir sınavdı. Bu yüzden bir çok hekim arkadaş 50 barajını geçememiş ve TUS’a girememiştir. Hatta Eylül TUS’una da giremeyeceklerdir. Çünkü ÖSYM sağ olsun, Sonbahar YDS sınavını Sonbahar TUS’undan tam bir ay sonraya koymuş. Bu tam bir rezalet ve fiyasko...

 

 Bu sınavdan 50’nin altında puan alıp kalanlar olarak ortak isteğimiz ya TUS’a girecekler için bu sınavda barajın 40’a indirilmesi ya da Sonbahar YDS’nin TUS’tan önceye alınması veya en azından TUS’tan 15 gün sonra yapılmasıdır.

 

Mağdur sayısı çok fazla; sınavda 50’nin altında puan alarak kalanların sayısı sınava girenlerin yüzde 75’idir.

 

Lütfen sesimize kulak verin...

 

Teşekkürler.

 

Dr.R.K.

artık
tus'a
neredeyse
kimse
giremeyecek!
Yorum (89)
göz doktoru
ARKADAŞLAR ÇOK HAKLI. BURADAKİ AMAÇ PRATİSYEN HEKİM HAVUZUNU ERİTMEMEK OLABİLİR.
0
Cevapla
DT
en azından sınav sonuçları için çan eğrisi uygulanıp tekrar sonuç açıklamasına gidilebilir
0
Cevapla
DOKTOR
ÜDS DEN 73 YDS DEN 41 ALDIM. BU NEYİN KAFASI? DOKTORLARA TUSA GİREBİLMEK HAKTIR
0
Cevapla
gölgelice
Ne diye uzman olacağız diye uğraşıp dururlar ki daha fazla sıkıntı çekmek sürünmek için mi?
0
Cevapla
dr
yan dalda İngilizceyi kaldıran zihniyet, neden acaba tus için bu inadını sürdürüyor. acaba uzman olanlardan kaçı bu sınava girse 50 yi geçer?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir