Medimagazin logo

Atatürk Üniversitesi'nde simüle hasta uygulaması

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrencilerin bir hastaya nasıl teşhis koyacakları kadar, hastayla görüşme tekniklerini de en iyi şekilde öğrenmelerini sağlayan "Simüle Hasta" uygulaması başladı.
Atatürk Üniversitesi'nde simüle hasta uygulaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Tıp Eğitimi Ana Bilim Başkanı Doç. Dr. Hamit Acemoğlu, öğrencilerin gerçek hastalarla karşılaşmadan önce görüşme ve muayene eğitimlerinin hasta taklidi yapan bu kişiler (simüle hastalar) üzerinde öğretildiğini, sınav ve değerlendirmelerin de bu şekilde yapıldığını belirtti.

Simüle hasta uygulamalarının tıp eğitiminde son zamanlarda önemsenmekle beraber Türkiye'de çok az tıp fakültesinde uygulandığını ifade eden Acemoğlu, bu çağdaş uygulamanın, ses ve görüntü kayıtlarının yapıldığı odalara, kayıtların izlendiği ve kaydedildiği sistem odasına, elektronik altyapıya ve teknik personele ihtiyaç duyduklarını anlattı.

Fakültede bu altyapının sağlandığını ifade eden Acemoğlu, "Gönüllü kişilerden yararlanılarak simüle hasta uygulaması yapılmaya başlanmıştır. Amacımız tıp eğitiminde hasta-doktor iletişimini daha iyi öğretebilmektir" dedi.

Acemoğlu, uygulanan simüle hasta eğitimleri için gönüllü olarak asistan, intörn, emekli memur, hizmetli, sekreter ve ev hanımlarından oluşan bir grup seçilerek, hazırlanmış senaryolar üzerinden nasıl rol yapacaklarının eğitimi verildiğini söyledi.

atatürk
üniversitesi'nde
simüle
hasta
uygulaması
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir