Medimagazin logo

Bağımlılıkta tedavi süreci 20 yıl sonra başlıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Yüncü, araştırmalar sonucunda yetişkin bir bireyin ilk defa uyuşturucu madde kullandığı günden, tedavi olmaya başlaması için geçen sürenin ortalama 20 yıl olduğunu belirterek, bu sürenin azaltılması için bağımlıların daha çok bilinçlendirilmeleri konusunda uyarıda bulundu.
Bağımlılıkta tedavi süreci 20 yıl sonra başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Türkiye genelinde farklı illerde hizmet veren Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi yöneticileri Bursa'da bir araya geldi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı, Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'nde bulunan Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu'nda bir araya gelen doktorlar, madde ve uyuşturucu bağımlılığı hakkında tecrübelerini paylaştı.

Toplantıda, 3 ilde faaliyette olan ÇEMATEM hekimleri ve İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun gibi açılması planlanan 12 ilde görevli hekimlerin katıldığı çalıştayda uyuşturucu ve madde bağımlılığı konuları ele alındı.

Toplantıda konuşan Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Elif Güler Kazancı, Sağlık Bakanlığı tarafından toplum temelli tedavi programı kapsamında madde bağımlılarına yönelik genel psikiyatri poliklinikleriyle ortak çalışmaların ve uyuşturucu ve madde bağımlılarının ayaktan tedavi olabilmeleri için Danışmanlık ve Tedavi Merkezleri (DAN-TE) kurulması yönünde çalışmaların başladığını dile getirdi.

Bağımlılıktan tedavi sürecine kadar geçen süreci anlatan Yüncü ise araştırmalar sonucunda yetişkin bir bireyin ilk defa uyuşturucu madde kullandığı günden, tedavi olmaya başlaması için geçen sürenin ortalama 20 yıl olduğunu ifade etti. Yüncü, bu sürenin azaltılması için bağımlıların daha çok bilinçlendirilmeleri konusunda uyarıda bulundu.

bağımlılıkta
tedavi
süreci
20
yıl
sonra
başlıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir