Medimagazin logo

Bakan Çelik: Akademik zamda son aşamaya gelindi

Bakan Çelik: Akademik zamda son aşamaya gelindi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akademik personelle ilgili Maliye Bakanlığı ve YÖK arasında devam eden çalışmada son aşamaya gelindiğini bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Sayın Başbakanımızın da açıkladığı gibi kısa süre içerisinde bununla ilgili kapsamlı bir açıklama ve yasal düzenleme gerekiyor ise yapılacağını burada ifade etmiş olayım" dedi.

bakan
çelik:
akademik
zamda
son
aşamaya
gelindi
Yorum (7)
Mehmet K. Çelenk
Emekli hekimlere de zam yapsalar ..
0
Cevapla
Kadir
Kanayan yer; Emekli hekim maaşları ve Kurum hekimi maaşlarıdır! Bu basit gerçekten bile habersiz idarecilerimiz oldukça bu dünyada sırtımız asla yere gelmez hamdolsun...
0
Cevapla
sevimli
Emekli hekim maaşlarını niye artırsınlarki?Arttıracaklar açısından,arttırmaları için bir neden varmı?Bu kadar sessiz doktor arkadaşların olması arttırılması için değilde , belki düşürülmesi için bir neden olabilir.Arttıracaklarlarda niye düşürmüyoruz biz diye kendilerine şaşırıyorlardır.
0
Cevapla
meral ekim
Kurum hekimlerine ve emekli hekimlere zam benim 60 yıllık yaşamımda olmadı. Ancak, eskiden muayenehanelerimiz olduğundan ihtiyaçda duymadık, şimdi bazıları (özellikle bazı porfesörler) karşı çıksada ben meslektaşlarıma akademisyen olmasını tavsiye ederim. Ben şansen eşimin zorlamasıyla kurum hekimliği yaparken dışardan doktora yaptım, sonrada öğretim üyesi oldum. Kurum hekimleri özellikle temel tıp dallarında dışardan doktora yaparsalar öğretim üyeliğinede geçebilme yolları açılır.Hiç olmazsa emekli olunca rahat ederler.Her uzmanında mutlaka yayınlar yaparak dışardan bile olsa doçentlik sınavına girmesini öneriririm. Zaten ülkemizinde ciddi doktoralı eleman açığı var, hem kendimize hem ülkemize yardımcı oluruz. Ben her hekimin öğretim üyesi olabileceğine inanıyorum. Fen-edebiyat vs bölümlerdeki hocalardan bile kaliteli olduklarına inanıyorum. Ben başka formüllerin uygulanmasıyla maaş veya emekli maaşı artışı olacağına pek inanmıyorum. Ülkemizde dikkat edilirse ciddi hakim, savcı ve öğretim üyesi açığı var. Hükümetlerde bu açıktan dolayı bu mesleklere ağırlık vermek zorundadır.Nitekim kaliteli hocalarımızın kaçmasını önlemek için gerekeni yapmakta geç kalmanın faturası ağır olunca artık gerekeni yapma kararı aldılar.
0
Cevapla
garip
yüzde seksen hastane ortalamsını başhekim tamamen keyfi,kişisel hırsı olarak kullanıyor.kendisini o makama geldim diye o makamı birilerini ezmak için kullanıyor.Azcık onuru olan haysiyeti olan azcık vicdanı olan bu haksızlığa adaletsizliğe dur der.bu nasıl bir anlayıştırki bizleri istediği şekilde nöbet çizelgesi yazan döneri istediğine istediği şekilde veren,ortalama puanın yüzde seksenini koz olarak kendisine köle olacak şekilde kullanmak intikam aracı olarak kullanmak.bu kadar yıl okuyup,emek verip kendi çapımızda idealistliğimiz şerefli bir hekim vatan sevdamız vardı.alayını mafettiniz.aşırı sol uçlara terörist olanlara ateist olanlara hak vermeye başladım.sizi gördükçe herşeyden her değerden nefret etmeye başladım.şeş kaza ilerde Allah bir makam nasip ederse akp dönemiyle alakalı en ufak bir yönetici sıfatına gelmiş insanın benden insiyatif görme imkanı yoktur.bunlar geleli yaşadıklarımızı bunların yaşattıklarını bir ben birde yaradan Rabbim bilir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir