Medimagazin logo

Bakanlıktaki görevden almaların arkasında Dursun Hoca olayı mı var?

Dün Yeni Akit'teki Hasan Karakaya'nın bu yazısının ardından akşam saatlerinde görevden almalar gerçekleşti. Prof. Dr. Dursun Odabaş 14 Mart Tıp Bayramında görevden alınmıştı.
Bakanlıktaki görevden almaların arkasında Dursun Hoca olayı mı var?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BEDEL ÖDEYEN BİR HOCA

Şahsen ben; Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Dursun Hoca’nın görevden alınması”yla ilgili bir bilgiye sahip olduğunu sanmıyorum.

Çünkü, Başbakan da bilir ki;

Dursun Odabaş, “28 Şubat Süreci’nde bedel ödemiş” bir adamdır!..

Herhalde hatırlarsınız...

11 Ekim 1998 tarihinde, “başörtüsü yasağını protesto” eden milyonlarca insan, Türkiye’nin dört bir yanında, bir “zincir” oluşturup, “El Ele Eylemi” gerçekleştirmişti...

O dönemde Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Dursun Odabaş da, “öğrencilerle el ele” tutuşup, “Başörtüsü yasağını protesto” eylemine destek vermişti!..

Ne var ki; Kemal Gürüz başkanlığındaki dönemin YÖK’ü, sırf “İnanca Saygı, Düşünceye Özgürlük” eylemine katıldı diye, Dursun Odabaş’ı “meslekten men” talebiyle açığa almıştı...

Dursun Odabaş da, o günlerde; “Cezamız varsa çekeriz. Ben sadece duyarlı bir insan olarak sivil kimliğim ile hanımım ve çocuklarımla düşünceye ve inanca saygı için el ele tutuştum” diyerek, “dik bir duruş” sergilemişti...

Ya, daha sonra?..

12 Aralık 1998 tarihli gazetelerde şöyle bir haber yer almıştı:

“Van’da türban zinciri eylemine katılan 100. Yıl Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Odabaş, üniversiteden ve öğretim üyeliğinden ihraç edildi... Odabaş, bundan sonra akademik unvanını da kullanamayacak.”

Bir ayrıntı daha:

O günkü Hürriyet gazetesi, haberi; “Kara Dekan ihraç edildi” başlığı ile vermiş ve her zaman olduğu gibi; ne kadar “özgürlükçü ve demokrat”(!) olduğunu göstermişti!..

Bunu da bir kenara not edin!..

14 YIL SONRA İADE-İ İTİBAR

Aradan yıllar geçmiş, köprünün altından çok sular akmış ve gelmiştik “2012 yılı”na...

14 Temmuz 2012 tarihli gazetelerde, şöyle bir haber vardı:

Başbakan Tayyip Erdoğan; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışına katıldı. Sevgi gösterileri eşliğinde hastaneye gelen Başbakan Tayyip Erdoğan’a beraberindeki bakanlar da eşlik etti.

Açılış kurdelesini kesmeden önce bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, “Hastaneye; Van’a büyük hizmetleri olan ve Tıp Fakültesi’nin kurucu başhekimliğini yapan Dursun Odabaş’ın isminin verilmesi çok önemlidir. Biz iade-i itibar yaptık. Ülkeye hizmet veren insanları unutmamak gerekiyor” dedi.

Söyleyin Allah aşkına;

“28 Şubat’ta bedel ödeyen” bir hocayı görevden almak akıl kârı mıdır?..

Kimdir bu Ali İhsan Dokucu?..

“Paralel’in Başı” mı,

“Meridyen’in Sonu” mu?..

Nereden alıyor bu cesareti?..

KİM BU DOKUCU?

Şu hâle bakın;

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir “hastane”ye adını verdiği ve bunun bir “iade-i itibar” olduğunu söylediği Prof. Dr. Dursun Odabaş gibi bir değerli hocayı; Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu adlı biri görevden alıyor!.. Bundan, “Başbakan Erdoğan’ın haberinin olması” mümkün müdür?.. Haberi olsa, buna izin verir mi?..

Hele hele; Prof. Dursun Odabaş’ın yerine, Prof. Dr. Sadık Özmen adlı; “Paralelci” olduğu iddia edilen ve “Sadık Abi” olarak bilinen birinin getirildiğini duysa, buna göz yumar mı?..

Sağlık Bakanı uyuyor mu?

Konya milletvekilleri uyuyor mu?

Uzun lafın kısası;

“Kamu Hastaneler Birliği”ne de bir an önce “operasyon” yapılmalı ve buradaki “Paralelciler” temizlenmelidir!..

Şu hale bakın;

Başbakan Erdoğan, “İnlerine gireceğiz” diyor ama, adamlar bildiklerini okumaya devam ediyorlar, iyi mi!.

 Haaa, bu arada; “Konya Sağlık-Sen Mali İşler Başkanı Muharrem Gezen”e de, dikkat edilmelidir...

Şimdilik bu kadar söylüyorum...

Ama, bu işleri takip edeceğim!..

Hem Adana’yı, hem Konya’yı!..

 


 

Medimagazin'de Dursun Hoca olayı böyle yer almıştı!

bakanlıktaki
görevden
almaların
arkasında
dursun
hoca
olayı
var?
Yorum (33)
ŞİFAİ DEMİREL
Hasan KARAKAYA nın yazısı resmen mide bulandırıcı
0
Cevapla
selim ileri
klavuzu akit olanın....bu yazar daha önce yediği hız cezasınıda paralele bağlamıştı...
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Dursun hocayı Van yıllarından beri gıyaben tanırım. Eğer görevden almalarda başkanın etkisi varsa bu olayda Dursun hoca haklıdır derim. Bunu yazarken Hasan Karakaya'nın yazısını dikkate almıyorum.
0
Cevapla
aksaçlı
sağlık bakanlığı çift taraflı paralel kaynıyor f yanında menzir daha güçlü .Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan herşeyin farkında
0
Cevapla
METİN AĞKOÇ
EY GÜZEL ÜLKEM NE HALE GELDİN. ARTIK LİYAKAT FALAN YOK, BANA MI YAKINSIN, HANGİ TARİKATA, HANGİ CEMAATA YAKINSIN, PARALELMİSİN, YAMUKMUSUN, YANDAŞMISIN, YALAKAMISIN? OAN GÖRE ÜNVAN VE MAKAMLAR VERİLİYOR. AMA HEPSİNİN ORTAK BİR NOKTASI VAR, ONU DA BEN SÖYLEMEYEYİM ZATEN BİLİYORSUNUZ.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir