Medimagazin logo

Bakanlıktan hastaneye 'normal doğum' teşekkürü

Sağlık Bakanlığı, sezaryenle doğum oranında Türkiye ortalamasının altında kalan Bursa Çekirge Devlet hastanesine ''teşekkür belgesi'' verdi
Bakanlıktan hastaneye 'normal doğum' teşekkürü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sezaryenle doğum oranında Türkiye ortalamasının altında kalan Bursa Çekirge Devlet hastanesi'ne, Sağlık Bakanlığı tarafından ''teşekkür belgesi'' verildi.

Sağlık Bakanlığının 2014 yılı resmi verilerine göre, Türkiye geneli sezaryenle doğum oranı yüzde 26,80 iken , Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde yüzde 15.1 olarak gerçekleşti. Hastane Yöneticisi Kayhan Sonkur, bu çerçevede hastanenin ''teşekkür belgesi''ne layık görüldüğünü belirterek, ''Sezaryen oranının Avrupa ve Türkiye ortalamasının altında olması sebebiyle hastanemize, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından teşekkür belgesi verilmiştir'' dedi.

Sezaryenin bir doğum yöntemi değil, cerrahi müdahale olduğunu ifade eden Sonkur şöyle konuştu:

''Sezaryenin diğer tüm cerrahi müdahalelerde olduğu gibi tıbbi bir gerekçesi olmalıdır. Ancak, genellikle doğum korkusu annelerin normal doğuma uyumunu azaltmakta yada baştan normal doğumu istememelerine neden olmaktadır. Bu yüzden hastanemizde anne adaylarının doğru bilgilendirilmeleri ve doğum sürecine hazırlanmaları hususlarının önemli olduğu düşüncesiyle yola çıktık. Bu bağlamda, hastanemize başvuran her gebeye tüm takipleri süresince polikliniklerde hekimlerimiz tarafından doğum konusunda bilgi verilmesinin yanında doğuma hazırlık sınıfında hem teorik hem de pratik eğitimlerle annelerin doğuma fiziksel ve ruhsal açıdan hazırlanmasına çalışılmıştır. Tüm bu çalışmaların neticesinde ulaşılan bu başarı Zübeyde hanım Ek hizmet binamızdaki, hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın emek ve özverilerinin ürünüdür. Arkadaşlarıma teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.''

bakanlıktan
hastaneye
'normal
doğum'
teşekkürü
Yorum (2)
RKTR
İleride bir gün "hastane dava oranları" da hesaplanacak tabii. Bakalım o zaman hiç C/S yapmayan yerler yine ödül alabilecek mi ?
0
Cevapla
baran
Lisede bende teşekkür almıştım. Şimdi kadın doğum uzmanı oldum, hayatım kaydı...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir