Medimagazin logo

Başbakan Davutoğlu, akademisyenlere zam konusunda tarih verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, ilerleyen günlerde akademisyenlerin maaşlarında iyileştirilme yapılacağını duyurdu.
Başbakan Davutoğlu, akademisyenlere zam konusunda tarih verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 TV ekranlarında yaptığı açıklamada akademisyenlere müjdeli haberi verdi.

Davutoğlu yaptığı açıklamada, "Çok daha nitelikli insan kaynağına ulaşmamız lazım. En iyi beyinler üniversitede kalsın istiyorum. Hissedilir bir iyileştirme planlıyoruz. Ekim ayı ortalarında nihai noktaya geliriz. Ekim ayı içinde, ekonomik şartlarımızın el verdiği ölçüde hissedilir bir iyileştirme yapmayı planlıyoruz" dedi.


Davutoğlu, 5 Eylülde TRT ekranlarında yaptığı açıklamada "1 Ekim'de atacağımız ilk adımlardan biri üniversite öğretim üyelerimizin hayat şartlarını, özlük haklarını düzeltecek tedbir almak" demişti.

başbakan
davutoğlu
akademisyenlere
zam
konusunda
tarih
verdi
Yorum (11)
CENGİZ YILMAZ
İnşallah Eğitim ve Araştırma Hastanelerindeki yaklaşık 1200 doçent ve profesör de akademisyen sayılır ve zamdan yararlandırılır.
0
Cevapla
Hoca
E hadi bakalım...Sen de bir öğretim üyesi olduğun için içimden bir ses olumlu bakıyor.Ama AKP li olduğun için diğer yanım hemen karşı çıkıyor.Zaman gösterecek...
0
Cevapla
Uz Dr EFE
Aman aman hocalarımız zaten hem muayenehane geliri hem devlet maaşı artı döner ama helal olsun şu kadarcık gözüm yok iki katını da alsınlar beş katını da... Her meslekte işini iyi yapan el üstünde tutulur seçilir yükselir geliri artar kaliteli iş yapan esnaf tutulur kazancı artar bizimki meslek değil ya insan hayatı sonuçta yaşam kalitesini arttırmaya çalışmak sen ne kadar başarılı olursan ol maddi karşılığını bekleme, e o zaman ne olur o doktor ilgisiz de olur hata da yapar , bu gün git yarın gel de der kendini geliştirmek te istemez boş viteste çalışan araba gibi durur da durur, 10 yılda tıbbın %50 si değişir doktorum durduğu yerdedir, eğitim için yılda kongre 3e düşmüştür 1inden bişey anlamaz yaban ellerde resimlerine bakar doktorum kalan 2 sinde kongre deslerini de kaçırır doktorum tatili de aradan çıkarmak ister... Haline şükreder doktorum kaderine çoktan razı olmuştur, hastalar gelir sizi çok methettiler der gülümser doktorum, 5 yıl sonra hala muayenehaneniz var mı diye sorarlar güler doktorum, size randevu alamıyoruz telefon numaranızı verirmisiniz derler gülmekten kırılır doktorum, ben bu şehre yeni geldim kendime doktor seçeceğim de bakalım der hasta ... :))))).....muayene saati bitmiş sonuçlar çoktan bakılmıştır hasta gelir bakar sen odadasın doktorum biz 182 den yanlış branşa randevu almışız siz muayene eder misiniz der doktorum yardımcı olacak ya labaratuar kapandı yarın sabah aç gelirseniz tabi ki muayene ederim der, hasta yarın başka doktora giderim deyince diyecek bişey bulamaz durur düşünür doktorum ben kimim nerdeydim.......
0
Cevapla
metin doğan
Öğretim Üyeleri ne kadar maaş alıyor zannediyorsunuz? Ben sağlık Bakanlığından yakında üniversiteye geçmiş biriyim. Şu anda bakanlık ta aldığım toplam gelirin yaklaşık yarısını kazanmaktayım. Sorumluluk ta bunun üç katı kadar arttı. Akademik istikbal kaygısı ise cabası. Ehli insaf duyarlı kişilere ihtiyaç var diye düşünüyorum.
0
Cevapla
Yrd.Doç.
Bugün sıcağı sıcağına aldığım para. Maaş=3.093,13 Denge=486,37 Toplam=3.579,5 Bir ay boyunca bunu tepe tepe harcarım artık. :) Hakkımı helal ediyor muyum? E tabi ki hayır!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir