Medimagazin logo

Başbakan Davutoğlu: Hekimler emekliliklerinde daha yüksek aylık alabilecekler

Davutoğlu, Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Şifa Veren Ele Vefa Projesi" kapsamında düzenlenen etkinlikte, sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlukları bildiklerini, birçok sıkıntıdan haberdar olduklarını, çalışma şartlarını iyileştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Başbakan Davutoğlu: Hekimler emekliliklerinde daha yüksek aylık alabilecekler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Davutoğlu, döner sermaye ve emeklilik bağlantısı çerçevesinde, 2010'da sabit döner sermaye gelirlerinden emeklilik primi kesilerek, hekimlere ikinci bir emekli aylığı elde etme imkanının getirildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu düzenleme aynen devam edecek. Ancak artı olarak sabit döner sermaye ödemelerinin üzerindeki gelirlerinin, emeklilik primine tabi tutulması söz konusu değildir. Arzu eden hekimlerimize, sabit döner sermayenin üzerindeki döner sermaye gelirlerinden de emeklilik priminin kesilmesi imkanı getirilerek, emekliliklerinde daha yüksek aylık almalarına fırsat verilmiş olacaktır. Düzenleme isteğe bağlı olup, herhangi bir zorunluluk söz konusu değildir. Bu primlerde ayrıca bir düzenleme yapılıp, yapılmayacağı hususunu da tekrar çalışacağız."

 

başbakan
davutoğlu:
hekimler
emekliliklerinde
daha
yüksek
aylık
alabilecekler
Yorum (29)
AYDIN AYDIN
Çok komik müjde o sizin dediğiniz emekliliği parasını yatırırsan sigorta kuruluşlarıda daha iyi şartlarda sağlıyorlar.
0
Cevapla
drh
Prim ödeyerek emeklilik nasıl bir iyileştirmedir anlamıyorum. Bu durumun, doktorların bireysel emeklilik yaptırıp prim ödeyerek bireysel emekli olmasından ne farkı var? Prim ödeyerek emeklilik bir tercihtir, isteyen zaten bireysel emeklilik sistemi ile bunu yapıyor. Gerçek bir emeklilik iyileştirmesi ancak hakim-savcılara ödenen emekli maaşlarının (bir prim ödemeden) doktorlara da yapılması ile sağlanabilir. Bir uzman doktor bir hakim-savcıdan çok daha uzun bir sürede çok daha fazla maddi-manevi emekle yetişiyor, ama onların seviyesinde sabit maaş, onların seviyesinde emeklilik maaşı hakketmiyor öyle mi? (Ayrıca performans sistemi nedeniyle doktorlar kendilerini tüketircesine çok çalışmak durumunda kalmaktadırlar.) Eşi doktor olan Sayın Başbakanımızın bütün bunları çok iyi anlayacağını düşünüyorduk ama sanırım hayal kırıklığı yaşayacağız. Ayrıca yıllık izinlerinde doktorlar ortalamadan döner sermaye ödemesi almalıdırlar. Yoksa şimdiki sistemde yıllık izin parayla satın alınan bir izin haline dönüşmüştür ve doktorlar ciddi para kesintisi yaşadıkları için yıllık izin kullanmaktan imtina eder hale gelmiştir. Sözde yıllık izin özlük hakkıdır, ama bu sistem dolaylı yoldan doktora "1 ay yıllık izin kullanacaksan 4000-5000 TL almayacaksın (diğer bir deyişle; 1 ay yıllık izin kullanacaksan 4000-5000 TL ödeyeceksin)" demektedir. Umarım Sayın Başbakanımız bu realitelere vakıf olur ve hakim-savcılar için yapılan iyileştirmeler seviyesinde sabit maaş, sabit emeklilik maaşı ve para kesintisine neden olmayan yıllık izin kullanımı için iyileştirme yapılır.
0
Cevapla
Giray
SB ve Ünv Pers Döner sermaye oranları yükseldi, maaşları %33 arttırıldı, nöbet ücretleri %50 artırıldı, Ek ödeme oranları yükseldi. Uzm Tbp, Uzm Diş Tabiplerine %335 Pratisyen Tabip ve Diş tabiplerine %180 olarak yansıdı. TSK da ise; Sivil Uzm Tbp %535 Sivil Tbp %400 Sivil Diş tabibi %235 olarak gerçekleşmekte. Hudut ve Sahiller Gn Müd Ek ödeme; Tabipler %400 Diğer personel %200 olarak gerçekleşmektedir. Döner Sermaye ek ödemesi almayan Kurum Hekimleri ise öksüzdür, sahipsizdir, dışlanmıştır, ayrımcılığa uğramaktadır. Acilen bir maaş iyileştirmesi beklemektedirler.
0
Cevapla
Salih
Ek ödemesi olmayan binlerce hekim var, onlar ne olacak?
0
Cevapla
nur sedef
Nöbet tutmayan,özellikli birimlerde çalışmayan sağlık çalışanları bizlerde bu sağlık sisteminde emek vererek çalışıyoruz. Biz de hakettiğimiz iyileştirmelerden yararlanmak istiyoruz. Sağlık sistemi sadece doktorlardan oluşmuyor. Doktorlara verilen hakları bizde istiyoruz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir