Medimagazin logo

Bir aile hekimi çocuğunu özel okula göndermeye kalkarsa?

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda eğitim görecek öğrencilere verilecek destek için başvuru süresini 29 Ağustos Cuma gününe kadar uzattı. Bir aile hekimi, çocuğunu özel okula göndermek isterken bu destekten yararlanmak isterken bakın hangi sorunla karşı karşıya kaldı.
Bir aile hekimi çocuğunu özel okula göndermeye kalkarsa?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile hekiminin BİMER'e başvuru metni:

 

Aile hekimi olarak görev yapmaktayım. Eşim öğretmen olup çocuğum bu yıl 1. sınıfa başlayacak. Çocuğumu özel okula göndermek istiyorum. Devletimizin özel okula göndermek isteyenler için vereceği destekten yararlanmak için çocuğumun kayıtlı olduğu okula başvurumu yaptım.

 

Biz aile hekimleri görev yaptığımız binaların tüm masraflarını karşılamaktayız. Kirası, elektrik, doğalgaz v.s. Devletimiz bu harcamalar için bize Cari gider ödeneği vermekte. Yani cebimize kalmayan bu ücret giderler için verilmekte. Mutemetlikten aldığımız maaş bordromuzda bu cari gider ödeneğide toplam ücretimiz içerisinde görülmekte. Halbuki bu ücret ben ve aileme kalmıyor. Maaşım olduğundan 2000 TL yüksek göründüğü için Ailenin aylık toplam gelirinde 10501 TL üzeri grubuna girdim ve sadece 1 puan aldım. Ancak gerçek elimize kalan miktar olsaydı durum değişecek 2 puan alacaktım.

 

Petrol istasyonu sahibi olup aylık gelirini 750 TL gösteren vatandaşlar olduğundan düşük gösterirken ben aldığımdan yüksek gösteriyorum ve düzeltemiyorum. Vatandaşın bekleme salonunda izlemesi için LED TV, serinlemesi için klima alıyoruz ve bunu cari gider ödemesinden yapıyoruz.  Mağduriyetimin giderilmesini, Milli Eğitim bakanlığının sisteminde ailenin toplam geliri kısmında görülen Cari gider ödeneğimin düşülerek puanımın yeniden hesaplanmasını bilgilerinize arz ederim.


 Dr.Ensar Ak

bir
aile
hekimi
çocuğunu
özel
okula
göndermeye
kalkarsa?
Yorum (11)
mehmet
Hem hekimsin, hem eşin eğitimci, hem zaten çocuğun özel okula gidir yor ve indirimden yaralanmak istiyorsun ve bunu medimagazine yazmışsın. İnsaf edelim arkadaşlar. Biz hekimler bunu yapmayalım, gerçekten ihtiyacı olan çoı cuklar faydalansın.. insaf yani...
0
Cevapla
aydin sinal
Türkiyede akli olan simdi cocugunu imam-hatibe yollasin.görüyorsunuz ben gördüm robert kollej yani bogazici mezunlari newyork ta benzinlikte,fayton sürücüsü veya ahci yamagi calisiyorlar.imam-hatip mensuplari türkiyede en iyi mevkilerde.Kiskanmayin ülke sartlarinin gerektirdigi gibi cocugunuzu yetistirin.Özel okullar hem para tuzagi hemde yeteneksiz hocalarin ders verdigi yerler.imam hatiplerde hem burs verilir hemde Türkiyenin en iyi hpcalari artik bu okullara tayin ediliyorlar.hem arapca hemde kollej seviyesinde ingilizce ögreniyorlar
0
Cevapla
A.K.
Bir dilenci var her sabah ışıklarda bekliyor.Hesap ettim onun kazancı benimkinden fazla.Yani en çok bizim ihtiyacımız var. :)
0
Cevapla
cengiz
Aydın sinal'e katılıyorum.imam-hatipler üniversiteden daha kıymetli.işsiz kalma ihtimali çok düşük.Mehmet(Ali)bey ayda 30-40 bin tl kazanan esnaf gelirini gerçekten askari ücret gibi gösterip bu teşvikten yararlanıyor.Toplamda bir yılda bizim bir ayda verdiğimiz kadar vergi vermiyorlar.Kendimizi çokta büyük görmeyelim.Zaten kendimizi büyük gördüğümüz için küçüldük.En beğenmediğiniz mısırcılar ayda 10-15 bin tl kazanıyor.Oto sanayinde iyi bir ustanın kapısında saatlerce sıra beklersiniz.Artık eğitim basitleştirildi ve kontenjanlarda çok çok arttı.Eğitimli olmanın çokta bir önemi kalmadı.İsteyen istediği bölümü çok rahat okuyabiliyor.Zaman kaybından başka bir şey değil.
0
Cevapla
Ensar AK
Olumlu-olumsuz Yorum yazan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim. Ben zaten başvuru yapmayı düşünmüyorken bir arkadaşımın uyarısı ve yüksek geliri olan bir esnafın başvurusunu görünce başvurmaya karar verdim. 100 üzerinden yapılan puanlamada 0 puan zaten yok, en düşük puan 1 ve benim aldığım puan bu. Bende fakir olanların alması taraftarıyım, ancak başvurumu yaptım, devlet sen alamazsın desin. Ben bu sistemde bordrolu çalışanların özelliklede hekimlerin alamayacağını, gelir olarak onlarca hekimi cebinden çıkarabilecek serbest çalışanların alacağını düşünüyorum, umarım yanılırım ve adaletli bir şekilde hakedene verilir. Banada vermesinler ama benden zenginini de elesinler.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir