Medimagazin logo

Birinci basamağın önemi ancak böyle anlatılır!

Birinci basamağın önemi ancak böyle anlatılır!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

birinci
basamağın
önemi
ancak
böyle
anlatılır!
Yorum (15)
bir hekim
Bu film bize, depo penisillinin sırf cok ucuz oldugu icin piyasada bulunmadıgı gerceginden hareketle, saglik piyasasının sadece rekabetci serbest piyasaya bırakılamayacak kadar önemli oldugunu hatirlatmeli..
0
Cevapla
Giray
Birinci basamakta görev yapan Kurum Hekimlerine Döner Sermaye ödemesi yapılmadığı gibi, döner alamayan Askeri hekimlerle, SGK hekimlerine bunun karşılığı olarak Ek Denge Tazminatı adı altında %700 lük bir ödeme yapılmakta, ancak bu ödeme aynı işi yapan Kurum Hekimlerine alay eder gibi "eşit işe eşit ücret" denip gene ödenmemektedir. Bu bir ayrımcılık değilse nedir?
0
Cevapla
Sibel Gül
Bu filmin vermeye çalıştığı mesaj nedir bize? "İyi birer hekim olursanız belki siz de şirinleri görebilirsiniz" mi? Daha bu hafta 38.5 derece ateşli, solunumu sıkışık oğlumu çalıştığım hastanede muayene ettirirken, kapıdaki hasta yakını pediatrist arkadaşıma ve bana saldırdı, neden bir saat "içeride" kalmışım, nesi varmış da oğlumun bir saat sürüyormuş muayenesi. Oysa bir zamanlar ben iyi bir hekim olursam (şirinleri değil de) en azından saygı göreceğimi düşünüyordum, ÖYSde 220. olmuştum ve tüm tercihlerimi tıp yazarken bir an tereddüt etmemiştim, insanlara yardım edecektim falan filan... Ama artık bu ortamda, bu idealizm masalları beni sadece öfkelendiriyor!!
0
Cevapla
Dr
Alo 182 den uzmana randevu veriyor devletimiz halbuki aile hekimine vermeli randevuyu. Acil dışında hasta aile hekimine gitmeden hiçbir şekilde uzmana gitmemeli. Bu sayede zarar bildiren SGK da zarardan kurtulur. Bir haftada 5 ayrı hastanede çekilen MR filmini ödeyen SGK, maliyeti 1 tl olan ilaca 10 tl ödeme yapan SGK uyan artık ve bazı özel kartele peşkeş çekmeyi bırak.
0
Cevapla
Dr.Behzat DEMİREL
Bu videoyu koruyucu sağlık hizmetlerini es geçirip aile hekimlerini 2. basamakta görevlendirmeye çalışan çok ileri zekalı meslektaşlarımız mutlaka seyretmeli....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir