Medimagazin logo

Bu kez hekime şiddetin faili yabancı hasta!

Antalya Tabip Odası, 16 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nde görevli Dr. Abdullah Sezai ve Dr. Özben Şaldıran'ın, yabancı uyruklu hasta ve yanındakilerin sözlü ve fiziki saldırısına uğradığını belirterek, olayı protesto etti.
Kaynak: RADİKAL
Bu kez hekime şiddetin faili yabancı hasta!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konyaltı İlçesi Liman Mahallesi'ndeki 16 Nolu Aile Sağlık Merkezi önünde bir araya gelen Antalya Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, Türk Sağlık- Sen, Genel Sağlık İş ve Türk Hemşirelik Derneği üyeleri, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti protesto etti. Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İbrahim Çelik, sağlık merkezinde görevli Dr. Abdullah Sezai Doğan ile Dr. Özben Şaldıran, 24 Temmuz Cuma günü, muayene için gelen, Türkiye 'de yerleşik yaşan bir hasta ile yanındaki kişinin sözlü ve fiziki saldırısına uğradığını kaydetti.

SALDIRIYI KINADILAR

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını vurgulayan Dr. Çelik, olayı şöyle anlattı: "24 Temmuz'da bir kişi aile hekimliğinden kayıtsız olarak izlem raporu almak istemiş. Aile hekimi arkadaşımız, prosedür gereği hastayı önce bir üst kattaki Toplum Sağlığı Merkezi'ne yönlendirmiş, kayıt olduktan sonra seçtikleri aile hekiminin bu tür raporları verebileceğini söylemiştir. Yabancı uyruklu kişi ve yanındaki, başka bir aile hekimine kayıt yaptırmasına rağmen, Dr. Abdullah Sezai Doğan'ın odasına gelerek tartışmaya başlamıştır. Şahıslar, doktora sözlü ve fiziki saldırıda bulunmuş, polisi aramasına ve odasından çıkmasına izin vermemiştir. Gürültüleri duyarak gelen Dr. Özben Şaldıran'a da vurmuşlar. Hekimlerimiz darp ve tehdit edilmiştir."

SAĞLIK BAKANLIĞINA UYARI

Olaylar ve kişiler değişse de her gün sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerinin geldiğini söyleyen Dr. İbrahim Çelik, "İnsanlar karşılaştıkları her sorunun sebebi olarak, yetkililer tarafından daha önceden 'suçlu, kusurlu' ilan edilen sağlık çalışanlarına yöneltmekte. Bu anlayışın sonucu olarak her gün sağlık çalışanları hakarete uğruyor, aşağılanıyor, tehdit ediliyor, darp ediliyor, cinayete kurban gidiyor. Hükümetin ve Sağlık Bakanlığının tüm değersizleştirme çabaları boşunadır. Sağlık Bakanlığını uyarıyoruz; bakanlık artan şiddet olaylarıyla ilgili sorumluluğunu kabul etsin ve bir an önce şiddetle ilgili yasalar çıkarılsın. Halkımıza sesleniyoruz: Sağlık çalışanlarına yapılan her saldırı sizin sağlık hakkınıza yapılan saldırıdır" diye konuştu.

bu
kez
hekime
şiddetin
faili
yabancı
hasta!
Yorum (3)
aydın
yabancı uyruklu hasta .. hangi uyruktan acaba ..
0
Cevapla
port
Basima gelen bi olayi paylasmak istiyorum.idare mahkemesi hakimi randevusuz 7 ay once bana muayene oldu.hemen arkasindaki hasta randevuluymus.beni savciliga sikayet etmis.savcilik kaymakamliga dosyayi gonderiyo.sorusturmaya kaymaksmlik izin vermiyo.vatandas idare mahkemesine itiraz ediyo.simdi sok olucaksiniz...idare mahkemesi gorevi kotuye kullanmak fiili acik bi sekilde islenmistir.muayene saatleri taraflarin ifadelerine gore sorusturma izni verilmemesini bozuyor.altindaki imza baskan randevusuz cocugunu muayene ettiren hakimin ismi.gelismeleri aktarmaya devam edicem.sevgiler.
0
Cevapla
Ali Evren Bilgiç
Bugünlerde polise ve askere uygulanan şiddetin yanında bunlardan bahsetmek bana bir doktor olarak garip geliyor.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir